ΗΠΑ: Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ θα ασκήσει πιέσεις στον Βαρουφάκη για να βρεθεί άμεσα λύση - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ θα ασκήσει πιέσεις στον Βαρουφάκη για να βρεθεί άμεσα λύση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιέσεις προς τον Γιάνη Βαρουφάκη θα ασκήσει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jacob Lew, ώστε να εμπλακεί ενεργά στις διαπραγματεύσεις. Ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της έκτακτης χρηματοδότησης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των ΗΠΑ στο Nasdaq.

«Είναι επιτακτικό, είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους εταίρους τους και τους θεσμούς να εμπλακούν ενεργά (engage proactively) και εντατικά στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις και να βρουν ένα τρόπο να προχωρήσουν», ανέφερε.

Η λύση που θα βρεθεί θα πρέπει να απαρτίζεται από νέες μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση από τους εταίρους.

«Για τις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα και «κατάλληλη οικονομική στήριξη από τους Ευρωπαίους», πρόσθεσε. «Είναι πολύ σημαντικό οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται ενεργά και να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Είναι σημαντικό να βρεθεί μια στρατηγική που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις της. Αν αυτό δεν συμβεί, αν δεν υπάρξει συμφωνία σε αυτό, τότε θα υπάρξουν οικονομικές, πιθανότατα σκληρές οικονομικές προκλήσεις για την Ελλάδα».

«Επίσης θα ενίσχυε και θα όξυνε τις αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Οπότε είναι ύψιστης σημασίας να επιτευχθεί μια συμφωνία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ