Μπαρόζο: Μεγαλύτερος τώρα ο κίνδυνος του Grexit, αλληλεγγύη στην άπειρη ελληνική κυβέρνηση - iefimerida.gr

Μπαρόζο: Μεγαλύτερος τώρα ο κίνδυνος του Grexit, αλληλεγγύη στην άπειρη ελληνική κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά άσχημο χαρακτήρισε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο το ενδεχόμενο Grexit, τονίζοντας πως ο κίνδυνος είναι τώρα μεγαλύτερος.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε πως το σενάριο να μην συμ,συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της για το θέμα των μεταρρυθμίσεων, για να αποδεσμεύσει την τελευταία δόση του προγράμματος, είναι πλέον πιθανό. Το γεγονός αυτό θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για την χρεοκοπία ή την έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ο κίνδυνος τελικά να μην υπάρξει αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος σήμερα, από όταν ήμουν εγώ επικεφαλής στην Κομισιόν. Συνεχίζω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα ήταν ένα εξαιρετικά άσχημο ενδεχόμενο, θα είναι ένα ταμπού που θα σπάσει», τόνισε και συνέχισε λέγοντας:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την εμπειρία, αλλά θα πρέπει να κατανοήσει ότι πρέπει να πορευτεί βάσει των κανόνων της Ευρωζώνης. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιπες 18 κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη γιατί ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά σε μια εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Zοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κίνδυνος Grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ