Σύγκρουση Γαλλίας-Βατικανού για τον ομοφυλόφιλο πρεσβευτή - iefimerida.gr

Σύγκρουση Γαλλίας-Βατικανού για τον ομοφυλόφιλο πρεσβευτή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρό μπρα ντε φερ εξελίσσεται μεταξύ Γαλλίας και Βατικανού για τον διορισμό του ομοφυλόφιλου πρεσβευτή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης να εμμένει στην πρόταση αυτή σε νέες του δηλώσεις.

«Η Γαλλία έκανε την επιλογή να έχει έναν πρεσβευτή στο Βατικανό. Η επιλογή αυτή αφορούσε τον κ. Στεφανινί και αυτή παραμένει η πρόταση της Γαλλίας», απάντησε ο Στέφαν Λε Φολ σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες. Κάθε διορισμός πρεσβευτή πρέπει να συμφωνηθεί εκεί όπου διορίζεται [...] αναμένουμε την απάντηση του Βατικανού. Όμως η θέση της Γαλλίας δεν αλλάζει, προτείναμε τον κ. Στεφανινί ως πρεσβευτή στο Βατικανό», συμπλήρωσε.

Το διπλωματικό επεισόδιο συνεχίζεται εδώ και τρεις μήνες, με τις δυο πλευρές να μην δείχνουν διαθέσιμες να βρεθεί λύση.

Ο 55χρονος Λοράν Στεφανινί ποτέ δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία του, με το Μέγαρο των Ηλισίων να τον υπερασπίζεται λέγοντας πως «είναι ένας από τους καλύτερους διπλωμάτες μας, αυτός είναι ο λόγος του διορισμού του. Αναμένουμε την απάντηση στο αίτημα συμφωνίας».

Η Αγία Εδρα, από την πλευρά της, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την επιμονή της γαλλικής κυβέρνησης στον διορισμό του Στεφανινί.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι, ανέφερε: «Το θέμα αυτό δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο, επειδή αυτό αφορά αυστηρά τις σχέσεις μεταξύ κρατών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Αγία Έδρα γκέι πρεσβευτής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ