Σόιμπλε: Οι αγορές έτοιμες για χρεοκοπία ή Grexit - Η νέα κυβέρνηση έχει καταστρέψει την οικονομία - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Οι αγορές έτοιμες για χρεοκοπία ή Grexit - Η νέα κυβέρνηση έχει καταστρέψει την οικονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν αναμένεται λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, ξεκαθάρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του εκπροσώπου του, προειδοποιώντας, παράλληλα, πως η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχει περισσότερα προβλήματα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως πρόβλημα της Ελλάδας δεν αποτελεί το χρέος αλλά το γεγονός πως θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική.

«Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική», δήλωσε.

Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση επεσήμανε πως έχει καταστρέψει τις προόδους που έχει κάνει η προηγούμενη.

«Δεν βλέπω μετάδοση στις αγορές από τα προβλήματα της Ελλάδας, οι αγορές έχουν υπολογίσει όλες τις πιθανότητες», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αν κοιτάξετε την Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως σύνολο. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες των χρηματοπιστωτικών αγορών μας λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει το οτιδήποτε θα συμβεί. Δεν μπορείτε να δείτε καμία μετάδοση».

Αυστηρά μηνύματα από Eurogroup – Κομισιόν

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαπιστώνει αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ενώ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πετάει το μπαλάκι στην Αθήνα.

Μιλώντας στην Wall Street Journal, ο Βάλντις Ντομπρόφσκις, τόνισε ότι «Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε γρήγορα. Δεν χρειάζεται να εφεύρουμε ξανά όλο το πλαίσιο, το πλαίσιο είναι ήδη εκεί Είναι σημαντικό η ελληνική πλευρά να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της».

Αναφορικά με την αποδέσμευση κεφαλαίων σημείωσε ότι «πραγματικά εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ