Το προεκλογικό βίντεο της Χίλαρι Κλίντον έχει ζευγάρι ομοφυλόφιλων -Σάλος στη Ρωσία - iefimerida.gr

Το προεκλογικό βίντεο της Χίλαρι Κλίντον έχει ζευγάρι ομοφυλόφιλων -Σάλος στη Ρωσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμφανίζονται για περίπου δέκα δευτερόλεπτα, ανάμεσα σε πολλά άλλα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν την αμερικανική κοινωνία. Τα επέλεξε η Χίλαρι Κλίντον για το προεκλογικό της σποτάκι.


Ενα ζευγάρι ομοφυλοφίλων που κρατιέται από το χέρι και ανακοινώνει ότι θα παντρευτούν το ερχόμενο καλοκαίρι. Στο τέλος του βίντεο και ένα ζευγάρι γυναικών εμφανίζεται για λίγο.

Το προεκλογικό βίντεο της Χίλαρι Κλίντον έχει ζευγάρι ομοφυλόφιλων -Σάλος στη Ρωσία | iefimerida.gr 0


Ωστόσο η ρωσική τηλεόραση έβαλε απαγορευτικό για ανηλίκους σε αυτό το προεκλογικό βίντεο. Το κανάλι Dozhd TV τοποθέτησε το σήμα +18, ακατάλληλο για ανηλίκους, ώστε να αποφύγει το πρόστιμο που επιβάλλει ο νόμος για «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».


Ο σχετικός νόμος επεβλήθη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν το 2013 και απαγορεύει «την προπαγάνδα για σεξουαλικές σχέσεις, μη παραδοσιακές, ενώπιον ανηλίκων». Το πρόστιμο, σε αντίθετη περιπτωση, είναι 4.000-5.000 ρούβλια (από 100 ως 125 ευρώ), για κάθε φυσικό άτομο. Το πρόστιμο είναι ακόμη μεγαλύτερο αν αυτή η «προπαγάνδα» γίνεται στο ίντερνετ, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο να κλείνουν τις επιχειρήσεις.
Η ομοφυλοφιλία ήταν έγκλημα στη Ρωσία ως το 1993 ενώ ως το 1999 εθεωρείτο ψυχική ασθένεια. Στις ΗΠΑ ο γάμος ομοφυλοφίλων επιτρέπεται σήμερα σε 37 Πολιτείες, καθώς και στην πρωτεύουσα της χώρας Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ