Spiegel: Πάλι πρόωρες εκλογές; Πάλι άλλα 250 δισ.; Πάλι άλλα πέντε χρόνια; - iefimerida.gr

Spiegel: Πάλι πρόωρες εκλογές; Πάλι άλλα 250 δισ.; Πάλι άλλα πέντε χρόνια;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα απαισιόδοξο άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται την Τετάρτη στην ιστοσελίδα του Spiegel, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Νικολάους Μπλόμε υποστηρίζει ότι «είναι η ώρα της λήξης» του προβλήματος με την Ελλάδα.

Με τίτλο «πέντε χρόνια είναι αρκετά», ο αρθρογράφος ξεκινά λέγοντας πως «παρά τους 60 μήνες και τα 240 δισ. ευρώ που δόθηκαν, η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της, ακριβώς όπως πριν από πέντε χρόνια». «Μετά από τόσο καιρό, η πολιτική και τα χρήματα δεν άλλαξαν τίποτα» γράφει.

«Το μοναδικό που κρατά την Ελλάδα και την αμφιταλαντευόμενη κυβέρνησή της στο ευρώ είναι πιθανότατα το ότι κανείς δεν τολμά να τελειώσει αυτό το παιχνίδι» γράφει, λέγοντας πως «ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Ντράγκι, ούτε ο Γιούνκερ δεν θέλουν να γίνουν εκείνοι που η ψήφος τους πέταξε μία ολόκληρη χώρα από το ευρώ».

«Άλλες χώρες που επλήγησαν από την κρίση έχουν ανανήψει, η Ιρλανδία μάλιστα βρίσκεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων. Μέχρι κι η γνωστή για την βραδύτητά της ΕΕ έμαθε από την κρίση, έστησε νέα συστήματα ασφαλείας, υιοθέτησε αυστηρότερους κανονισμούς, και η κατάσταση άλλαξε παντού, αν όχι στο καλό, τουλάχιστον προς το καλύτερο» γράφει.

«Αντιθέτως με το ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα» συνεχίζει. «Και τώρα; Πάλι πρόωρες εκλογές; Πάλι άλλα 240 δισ.; Πάλι άλλα πέντε χρόνια; Ή η παραδοχή ότι δεν μπορεί υπάρχει συνέχεια με την Ελλάδα και το ευρώ» αναφέρει ο αρθρογράφος.

Και συνεχίζει λέγοντας πως «στην ΕΕ δεν πρέπει να έχει όρια η υπομονή και η αλληλεγγύη, εκτός από τα όρια που προκύπτουν από τις αποδεδειγμένες προηγούμενες άσχημες εμπειρίες και την κοινή λογική». «"Call it a day", λένε σε αυτές τις περιπτώσεις οι Βρετανοί, δηλαδή ας λήξει» καταλήγει το άρθρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Spiegel Ελλάδα χαμένα δισ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ