Σάλτσα γουακαμόλε με αβοκάντο και κρεμμύδι

Ενα σούπερ ορεκτικό που έρχεται από το Μεξικό.


Τι να κάνει κάποιος με ένα αβοκάντο; Εχει την παρεξηγημένη φήμη ενός εντελώς άνοστου καρπού. Κι είναι αλήθεια ότι χρειάζεται μουστάρδα και αλάτι για να φαγωθεί σκέτο. Συνήθως το κρύβουμε κάτω από σαλάτες για να πάρει γεύση.
Είναι άδικα όλα αυτά για το αβοκάντο. Είναι τόσα πολλά τα οφέλη του -περιέχει τα καλύτερα έλαια- που αξίζει να το φάει κάποιος όπως είναι.
Για τους μερακλήδες, ωστόσο, υπάρχει λύση: Το αβοκάντο γίνεται ντιπ, σαλτούλα, ορεκτικό νοστιμότατο.

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1 τομάτα ώριμη
  • 1 κρεμμύδι
  • Φρέσκο κορίανδρο ή μαϊντανό
  • 1 πράσινο λεμόνι λάιμ
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ή ταμπάσκο
  • Αλάτι


Εκτέλεση
Ανοίξτε τα αβοκάντο και βγάλτε τα κουκούτσια


Πάρτε το εσωτερικό με ένα κουτάλι και βάλτε το σε ένα μπολ
Σπάστε τα αβοκάντο με ένα πηρούνι -Προς θεού, μην βάλετε μίξερ!


Ψιλοκόψτε την τομάτα και προσθέστε την στο μπολ


Εδώ, αν θέλετε κάτι πολύ καυτερό, βάλτε ψιλοκομμένο τσίλι
Για ηπιότερη γεύση, βάλτε λίγο ταμπάσκο


Ψιλοκόψτε και προσθέστε τον φρέσκο κορίανδρο ή μαϊντανό
Βάλτε το χυμό από μισό πράσινο λεμόνι
Κόψτε πολύ ψιλό το κρεμμύδι και προσθέστε


Ανακατέψτε τα όλα απαλά και είναι έτοιμο!
Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν

Αν θέλετε, βάλτε λίγο τσίλι καυτερό από πάνω.

Το γουακαμόλε είναι η πιο συγκλονιστικη βάση για μπρουσκέτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ