Αποκαλυπτικό γράφημα: Ποιο είναι το αγαπημένο ποτό των χωρών της Ευρώπης; - iefimerida.gr

Αποκαλυπτικό γράφημα: Ποιο είναι το αγαπημένο ποτό των χωρών της Ευρώπης;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνήθειες των ανθρώπων της Ευρώπης καθορίζουν, εν πολλοίς, και τις προκαταλήψεις μας γι' αυτούς. Όπως συμβαίνει, όμως, συχνά, η εντύπωση που έχουμε για έναν λαό δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα: τι πίνουν, αλήθεια, οι Ευρωπαίοι;

Φέρ' ειπείν, έχουμε την αίσθηση πως οι Έλληνες έχουν αναγάγει το ουίσκι σε εθνικό ποτό. Εντούτοις, το γράφημα του «One-Europe», που είναι το αποτύπωμα αντίστοιχης μελέτης, δείχνει πως το... εθνικό ποτό παραμένει το ούζο. Άλλο τρανό παράδειγμα λανθασμένης εκτίμησης είναι το αγαπημένο ποτό των Γερμανών. Η πλειονότητα θα απαντούσε ευθύς εξαρχής «η μπίρα». Κι όμως, οι Γερμανοί πίνουν περισσότερο ένα τοπικό σναπ που ονομάζεται «Obstler». Στη Μ. Βρετανία υπάρχουν τρία εθνικά ποτά. Στα βόρεια του νησιού πίνουν σκωτσέζικο ουίσκι, στον Νότο τζιν, ενώ στην Ιρλανδία προτιμούν, φυσικά, το ιρλανδέζικο ουίσκι.

Υπάρχουν, πάντως, και παραδείγματα χωρών που πίνουν περισσότερο αυτό που όλοι υποπτευόμαστε. Στη Ρωσία πίνουν βότκα, στη Γαλλία κονιάκ, στην Πορτογαλία κρασί, στην Ιταλία γκράπα και στην Τουρκία ρακί. Έκπληξη αποτελεί και η Κύπρος που προτιμάει να πίνει brandy sour.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ούζο ρακί ουίσκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ