Κικίλιας: Να παραιτηθεί ο Πανούσης ή να αφήσει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της - iefimerida.gr

Κικίλιας: Να παραιτηθεί ο Πανούσης ή να αφήσει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της

 Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επικρατούσα κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο ΕΚΠΑ για 16η μέρα, σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, καλώντας τον Γιάννη Πανούση είτε να παραιτηθεί είτε να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλεία της.

«Υπάρχει πάρα πολύ σοβαρή ευθύνη. Η ευθύνη προσωποποιείται. Η Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της», τόνισε και συμπλήρωσε: «Έχει προαναγγείλει ο ίδιος τι πρέπει να κάνει ο κ. Πανούσης. Πιστεύω ότι πάει προς παραίτηση. Θεωρώ ότι όταν ένας άνθρωπος έχει την πολιτική ευθύνη ενός υπουργείου και συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τώρα 2,5 μήνες και επανηλειμένως τον αδειάζει η κυβέρνηση, οφείλει να παραιτηθεί ή αλλιώς, να αφήσει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας έθιξε το ζήτημα της ασφάλειας για τον πολίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως επικρατεί «μπάχαλο», όχι μόνο εξαιτίας των καταλήψεων αλλά και εξαιτίας του ν/σ για τις φυλακές τύπου Γ.

«Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή; Να μιλάνε μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων; Είναι μόνο το ΕΚΠΑ πού είναι 16η ημέρα σε κατάληψη; Είναι αυτή εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ έχει αρχίσει η Τουριστική περίοδος; Είναι αυτή αίσθηση ασφάλειας για τον πολίτη; Εδώ είναι ένα μπάχαλο. Η κοινή λογική λέει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Ο κ. υπουργός, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ευθύνη προσωποποιείται σε αυτόν, στον κ. Βούτση και στον Πρωθυπουργό της χώρας. Ο ίδιος ο κ. Πανούσης πρέπει να παραιτηθεί, αλλιώς έχει ο ίδιος την ευθύνη. Ο κ. Βούτσης θεωρεί ότι είναι νόμιμο, λειτουργικό ή λογικό, να μιλάνε με τους μπαχαλάκιδες πριν φέρουν ένα νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο με φωτογραφικές διατάξεις, απελευθερώνει συγκεκριμένο τρομοκράτη, καταργεί τις φυλακές Γ’ τύπου. Να μας εξηγήσει. Το υπουργείο νομοθετεί ή οι κουκουλοφόροι;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ