Το Πίρι Ρέις έβαλε πλώρη για το «οικόπεδο 12» - iefimerida.gr

Το Πίρι Ρέις έβαλε πλώρη για το «οικόπεδο 12»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις φαίνεται πως χαράζει πορεία προς το «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Αν και τις πρώτες πρωινές ώρες βρισκόταν νοτιοδυτικά της Πάφου και σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Τίμης, φαίνεται πως τελικά άλλαξε πορεία. Μάλιστα αν συνεχίσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι το βράδυ θα διέλθει σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα. με ταχύτητα κοντά στα 8 ναυτικά μίλια φαίνεται πως δείχνει δεν διεξάγει έρευνες.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, από τα μεσάνυκτα της Κυριακής, ενώ κατευθυνόταν προς τον κόλπο της Μερσίνας - όπου ήταν και ο «επίσημος» προορισμός του σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ναυτικές καταχωρήσεις - , πήρε νότια πορεία και ακολουθώντας πορεία ανάλογη της διαμόρφωσης των ακτών της Κύπρου. Διατηρώντας την απόσταση των 30 ναυτικών μιλιών, πέρασε από το ύψος του Ακρωτηρίου Ακάμα, της Κισσόνεργας, της Πέγειας και της Πάφου και εισήλθε εντός των καταχωρημένων «οικοπέδων» της Δημοκρατίας.

Με βάσει τα έως τώρα δεδομένα το ερευνητικό σκάφος έχει βάλει πλώρη προς το «οικόπεδο 12» και όπως φαίνεται στόχος είναι να πραγματοποιήσει διέλευση ακριβώς έξω από την ζώνη προστασίας των 5 ναυτικών μιλίων από τη γεώτρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ