Σταϊνμάγερ στο Spiegel: Δεν έχει υπάρξει αποφασιστική πρόοδος με την Ελλάδα - iefimerida.gr

Σταϊνμάγερ στο Spiegel: Δεν έχει υπάρξει αποφασιστική πρόοδος με την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες να κινούνται σε υποτονικούς ρυθμούς και την απογοήτευση να μεγαλώνει, το μήνυμα που στέλνει προς την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, λαμβάνει το χαρακτήρα ενός ακόμη τελεσιγράφου.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει πως η βασική διαπραγμάτευση για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που οφείλει να ακολουθήσει η Αθήνα έτσι ώστε να μην βρεθεί μπροστά στο φάσμα μιας χρεοκοπίας, προχωρούν, προφανώς, δύσκολα. Ο κ. Σταϊνμάγερ παραδέχθηκε πως την προηγούμενη εβδομάδα οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίστηκαν, ενώ σημειώθηκε και μια μικρή πρόοδος. Κρίνοντάς την, όμως, θεωρεί πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για αποφασιστική πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας συνολικής συμφωνίας. Αυτή εκκρεμεί ακόμη, τη στιγμή που ο χρόνος είναι περιορισμένος».

Παράλληλα, το Spiegel αναφέρει πως η δυσθυμία στο Βερολίνο (και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες) αποτυπώθηκε στο πρόσφατο δημοσίευμα της FAZ, σύμφωνα με το οποίο οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, έτσι όπως τις έκριναν τα μέλη του EuroWorking Group, μπορούν να χαρακτηριστούν ακόμη και «σοκαριστικές». Τη στιγμή, δε, που η 24η Απριλίου, ημέρα που θα διεξαχθεί το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, πλησιάζει και οι υποχρεώσεις της Αθήνας τρέχουν, ενώ τα ταμεία ολοένα και περισσότερο αδειάζουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βάλτερ Στάινμαγερ Ευρωζώνη EuroWorkingGroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ