Ρωμανιάς: Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει ως έχει -Να αναπληρωθούν οι ζημιές από το PSI - iefimerida.gr

Ρωμανιάς: Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει ως έχει -Να αναπληρωθούν οι ζημιές από το PSI

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει ως έχει , χωρίς να αναπληρωθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα ταμεία με το PSI, τόνισε ο γ.γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο γ.γ διασαφήνισε πως «εάν δεν βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI το σύστημα δεν μπορεί να βγει. Εμείς θεσπίζουμε το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης για να ενισχύσουμε το σύστημα και μετράμε την απόδοση 24 νέων πηγών ενισχυτικών του συστήματος. Θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα».

«Εχουν ανακύψει διάφορα ζητήματα, να είμαστε ειλικρινείς, με το PSI κόπηκε το 80% των αποθεματικών" και πως "θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και έχουμε ήδη το πρόγραμμα πως θα βρεθεί τρόπος για να αναπληρωθούν οι ζημιές που έγιναν με το PSI, αν δεν αναπληρώσουμε τις ζημιές με το PSI θα συνεχίσουμε το ίδιο βιολάκι που είχαμε μέχρι τώρα», προσέθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα ρευστότητας και πληρωμής συντάξεων μέχρι το τέλος του 2017.

«Το σύστημα αυτή τη στιγμή θέματα ρευστότητας δεν έχει. Μπορεί να πληρώνει κανονικότατα τις συντάξεις χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και το τέλος του 2017», επεσήμανε.

Τέλος, υπογράμμισε πως αν συνεχιστεί η περικοπή των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας «δεν πάμε για τη βιωσιμότητα του συστήματος πάμε για τον θάνατο του συστήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ