Βαρουφάκης-Σόιμπλε διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ινστιτούτο Brookings - iefimerida.gr

Βαρουφάκης-Σόιμπλε διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ινστιτούτο Brookings

The Council of the European Union / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν την Πέμπτη - και μάλιστα ενώπιον διεθνούς κοινού - ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι δύο άνδρες θα παρευρεθούν σε συνέδριο του Ινστιτούτου Brookings, στις 16/04 στην Ουάσινγκτον. Στο επίκεντρο θα είναι η ελληνική οικονομία και η Ευρωζώνη, με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, να είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο: «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

Το συνέδριο αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη καθώς θα συμμετάσχει και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Wolfgang Schäuble, ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο Έλληνας Υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας κ. Kemal Derviş και τον κ. David Wessel, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings. Στη συνέχεια θα γίνει περιορισμένος αριθμός ερωτήσεων από το κοινό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ