Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοιράζεται φωτογραφίες από το δικό της Γολγοθά, αυτόν που ανεβαίνει η ανορεξική κόρη της (και συνεπώς και η ίδια) για να σώσει και άλλες οικογένειες, και άλλα νεαρά κορίτσια από το δράμα που έζησε.

Ο λόγος για μια μητέρα από τη Βρετανία, η οποία δημοσιεύει τις φωτογραφίες της κόρη της που πάσχει από την καταστροφική διατροφική διαταραχή, από την περίοδο που ζύγιζε μόλις 30 κιλά και κάτι γραμμάρια.

Η νεαρή Εμμα Γουόλκερ, παρασυρμένη από την εμμονή για το τέλειο σώμα μπήκε σε έναν επικίνδυνο φαύλο κύκλο ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη απώλεια κιλών σε μόλις λίγους μήνες.

Η 15χρονη σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μπήκε δυο φορές στο νοσοκομείο, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί ειδικές συνεδρίες για άτομα με ανορεξία στις οποίες δίνονται συμβουλές για το πώς θα ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.

Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σήμερα η Εμμα, η οποία δίνει τη μάχη της για να αποκτήσει ξανά ένα υγιές κορμί και ζυγίζει πλέον 50 κιλά, έδωσε το πράσινο φως στην μητέρα της Κιμ Γουάντικτον για τη δημοσίευση των φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζεται η ίδια με το κοκαλιάρικο κορμί της, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους πάσχοντες από ανορεξία.

«Δεν θα ήθελα κανείς να περάσει αυτό που πέρασα εγώ» λέει η Εμμα και προσθέτει: «Πήγα στην κόλαση. Εχω συνειδητοποιήσει ότι ήμουν δυστυχισμένη όταν είχα χάσει τόσο βάρος. Αλλά έχω μάθει τόσα πολλά από αυτά που έχω περάσει και αν η ιστορία μου μπορούσε να βοηθήσει κάποιον που έχει χτυπηθεί από την ανορεξία, θα ήμουν χαρούμενη. Είμαι 10 φορές πιο ισχυρή από ότι πριν».

Από την πλευρά της η μητέρα της περιγράφει τη μάχη που έδωσε η κόρη της ως μια τρομακτική δοκιμασία. «Ηταν ένα τέρας που είχε καταλάβει την κόρη μου και δίναμε καθημερινά μάχη με το τέρας. Ηταν φρικτό να βλέπω την κόρη μου να περνάει όλα αυτά».

Η περιπέτεια της Εμμας ξεκίνησε όταν αισθάνθηκε την ανάγκη να χάσει βάρος παρασυρμένη από τις εικόνες των celebrities που έβλεπε στα περιοδικά. Γρήγορα της έγινε εμμονή. «Ηθελα να γίνω σαν τις γυναίκες που έβλεπα στα εξώφυλλα των περιοδικών. Στενοχωριόμουν που τις έβλεπα, γιατί δεν ήμουν τόσο αδύνατη όσο αυτές. Δεν ήθελα να με κοιτάζω στον καθρέφτη», λέει η 15χρονη. «Μανιωδώς, καθημερινά, έψαχνα νέους τρόπους για να χάσω βάρος. Εχω δοκιμάσει κάθε δίαιτα που υπάρχει πιστεύοντας ότι θα γίνω τέλεια. Και ενώ η εικόνα του σώματός μου άλλαζε, εγώ νόμιζα ότι ήμουν ακόμη χοντρή. Ηθελα να χάσω και άλλο βάρος».

Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ωστόσο, μετά από κάποιους μήνες άρχισε να νιώθει την απόλυτη εξάντληση. Αρρώσταινε συχνά, το ανοσοποιητικό της σύστημα αποδυναμώθηκε πλήρως και ανέπτυξε τριχοφυΐα σε όλο της το σώμα. «Το χειρότερο από όλα ήταν ότι σταμάτησε η περίοδός μου. Τώρα, γυρνώντας προς τα πίσω και σκεπτόμενη την περιπέτειά μου, θεωρώ ότι αυτό ήταν το χειρότερο και το πιο σοκαριστικό από όλα. Το σώμα μου, μου έλεγε ότι δεν είναι υγιές για να μεγαλώσει ένα μωρό».

Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο γυναικολόγος στον οποίο απευθύνθηκε τότε την έστειλε αμέσως στο νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως λέει τώρα, ήταν σε απόλυτη άρνηση. Παρότι όλοι της έλεγαν ότι είχε ανορεξία εκείνη αρνούνταν να το αποδεχθεί. Ακολούθησε μια αρκετά δύσκολη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας η Εμμα έλεγε ψέματα ότι θρέφεται σωστά, γίνονταν τεράστιοι καβγάδες με την μητέρα της και άλλα παρόμοια. Ωσπου κάποια στιγμή όλα άλλαξαν.... «Σταμάτησα να κοιτάζω αδύνατα κορίτσια στο instagram Και άρχισα να ψάχνω εικόνες με body-building. Αρχισα να σκέφτομαι ότι θέλω να είμαι δυνατή και όχι κοκαλιάρα. Κάπως έτσι ξεκίνησα να αλλάζω οπτική...». Και σήμερα μαζί με την μητέρα της θέλουν να βοηθήσουν όλους όσοι περνούν τον ίδιο Γολγοθά...

Η Εμμα σήμερα:

Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ετσι είναι η ανορεξία: 15χρονη που ζύγιζε 30 κιλά δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες της [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανορεξία διατροφική διαταραχή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ