Ένα υποβρύχιο μουσείο - iefimerida.gr

Ένα υποβρύχιο μουσείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μουσείο MUSA (Museo Subacuático de Arte) στην χερσόνησο Yucatan του Μεξικού, έχει μια παγκόσμια πρωτοτυπία: είναι το πρώτο μουσείο του κόσμου όπου τα εκθέματα έχουν τοποθετηθεί ηθελημένα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου, που βρίσκεται στις ακτές του Κανκούν έχουν ποντίσει στο βυθό της θάλασσας γλυπτά αγάλματα τα οποία αναπαριστούν διάφορες «σκηνές της μοντέρνας ζωής»: έναν άνθρωπο που τρώει μπροστά στην τηλεόραση, ένα λυπημένο παιδάκι, μια εγκυμονούσα γυναίκα, κά.

Με τον διακριτικό τίτλο "Titled What Have We Done?" η εγκατάσταση, που φέρει την υπογραφή του καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor, έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να λειτουργεί παράλληλα και ως τεχνητός ύφαλος, όπου χιλιάδες θαλάσσιοι οργανισμοί και ιδιαίτερα κοράλια θα βρίσκουν καταφύγιο. Στόχος είναι να επιταχυνθεί η αλληλεπίδραση των κοραλιών με τα αγάλματα δημιουργώντας ένα μοναδικό, και συνάμα κάπως απόκοσμο, θέαμα-σχόλιο στην μοντέρνα ζωή του ανθρώπου.

Η ...υποβρύχια αίθουσα του μουσείου MUSA καταλαμβάνει 4500 τετραγωνικά πόδια, φιλοξενεί 400 αγάλματα που ζυγίζουν συνολικά 180 τόνους και είναι επισκέψιμη και από αυτοδύτες με ειδικό εξοπλισμό.

Με το πέρασμα του χρόνου, χιλιάδες ψάρια, φύκια και κοράλλια βρίσκουν καταφύγιο στα αγάλματα, αλλοιώνοντας τα πρόσωπα, τα μέλη και τα ρούχα των γλυπτών. Η ελπίδα του Taylor είναι ότι μια μέρα η φύση θα έχει δημιουργήσει το δικό της έργο υποβρύχιο τέχνης.

ΠΗΓΗ: http://www.musacancun.com

ΕΙΚΟΝΕΣ: Jason deCaires Taylor

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ