Στις 9 Μαΐου στη Μόσχα ο Προκόπης Παυλόπουλος

Επίσημη ελληνική εκπροσώπηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο θα υπάρχει στην γιορτή της Μόσχας στις 9 Μαΐου, στο πλαίσιο των εορτασμών από τα 70 χρόνια από την «Ημέρα της Νίκης» και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως μεταδίδει το Sputnik, έλαβε πρόσκληση λίγο μετά την 25η Μαρτίου και θα παραστεί, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα βρεθεί στη Μόσχα για διμερή αμυντική συνεργασία το διάστημα 17-21 Απριλίου.

Τη Μόσχα θα επισκεφθούν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος μαζί με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού Ελένη Κουντουρά, από 18 έως 20 Μαρτίου.

Στις 4 Απριλίου, ο επιτελάρχης του Κρεμλίνου, Σεργκέι Ιβανόφ δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι από τουλάχιστον 25 κράτη είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στους εορτασμούς την «Ημέρα της Νίκης» στη ρωσική πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής εξαιτίας της κόντρας Ευρώπης – Ρωσίας, έχουν αρνηθεί την πρόσκληση για να παραστούν στις εκδηλώσεις ο Ντόναλντ Τουσκ, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Στο τέλος Απριλίου αναμένεται από πλευράς Ρωσίας να ανακοινωθεί και ο πλήρης κατάλογος των προσκεκλημένων που θα παραστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παυλόπουλος Μόσχα Ημέρα Νίκης Τσίπρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ