Οι Βρετανοί έκαναν έρευνα: Γιατί ο Τζέιμς Μποντ θα έπρεπε να πεθάνει μέσα σε 7 λεπτά στο Skyfall [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Βρετανοί έκαναν έρευνα: Γιατί ο Τζέιμς Μποντ θα έπρεπε να πεθάνει μέσα σε 7 λεπτά στο Skyfall [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρετανοί το... τερμάτισαν: Εβαλαν ειδικούς επιστήμονες της ιατρικής να αποδείξουν γιατί ο Ντάνιελ Κρέγκ, που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μπόντ στο Skyfall, δεν έπρεπε να έχει ζήσει πάνω από επτά λεπτά με τόσα που πέρασε στην ταινία-σταθμό.

Ο Independent παραθέτει σκηνή προς σκηνή τις κακουχίες που πέρασε ο μυστικός πράκτορας 007 και τα επιστημονικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι το σενάριο... έπασχε ρεαλιστικά.

Μπορεί λέει, ο James Bond να ντρόπιασε τις γάτες και τις 9 ζωές τους αλλά, ο αγαπημένος μυστικός πράκτορας όλων, θα έπρεπε πραγματικά να είναι νεκρός.

«Ακόμη και αν με κάποιο τρόπο, μπόρεσε να επιβιώσει τα τελευταία 50 χρόνια, οι ιατρικοί επιστήμονες, αποκάλυψαν ότι ο Μπόντ θα έπρεπε να πεθάνει μέσα σε 7 λεπτά αφότου πυροβολήθηκε με σφαίρα, εμπλουτισμένη με ουράνιο» λέει η βρετανική εφημερίδα.

Μάλιστα πολλές από τις σκηνές που υπάρχουν στην ταινία κάνουν ακόμη πιο ισχνές τις πιθανότητες επιβίωσης του κινηματογραφικού ήρωα, οπότε ας δούμε πώς ο Μπόντ θα έπρεπε να έχει συναντήσει τον δημιουργό του νωρίτερα, στην πραγματική ζωή που συγχωρεί πολύ λιγότερο.

Οι Βρετανοί έκαναν έρευνα: Γιατί ο Τζέιμς Μποντ θα έπρεπε να πεθάνει μέσα σε 7 λεπτά στο Skyfall [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Τζέιμς Μπόντ πυροβολείται στο στήθος (7 λεπτά)

Εχοντας βληθεί από σφαίρα με περίβλημα ουρανίου, η οποία χρησιμοποιείται για να καταστραφούν τάνκς, θα είχαν ξεχυθεί στα σπλάχνα του και θα είχε σκοτωθεί λένε οι ειδικοί. Ακόμη και αν σώζονταν με κάποιο τρόπο από αυτή τη μοίρα, τα υπολείμματα ουρανίου στο σώμα του θα αύξαναν εντυπωσιακά τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι Βρετανοί έκαναν έρευνα: Γιατί ο Τζέιμς Μποντ θα έπρεπε να πεθάνει μέσα σε 7 λεπτά στο Skyfall [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πέφτει από ύψος 80 μέτρων σε ποταμό, από στέγη κινούμενου τρένου, αφότου πυροβολήθηκε (12 λεπτά)

Αυτή η αξέχαστη σκηνή θα μπορούσε να είχε αφήσει εύκολα τον Μπόντ με διαλυμένο νωτιαίο μυελό ή σπασμένο σβέρκο. Η πιθανότητα πνιγμού είναι επίσης πολύ ισχυρή.

Αφαιρεί μόνος του σφαίρα από τον ώμο του (31 λεπτά)

Μην το δοκιμάσετε σπίτι. Οι χειρουργοί λένε ότι είναι τεράστιοι οι κίνδυνοι αιμορραγίας, απώλειας αισθήσεων, βλάβης σε μύες ή νεύρα και μόλυνσης.

Χειροβομβίδες στο σπίτι του Μπόντ (1 ώρα και 54 λεπτά)

Τουλάχιστον διάτρηση τυμπάνων στα αυτιά από τον θόρυβο των εκρήξεων και των πυροβολισμών

Οι Βρετανοί έκαναν έρευνα: Γιατί ο Τζέιμς Μποντ θα έπρεπε να πεθάνει μέσα σε 7 λεπτά στο Skyfall [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Παλεύει κάτω από παγωμένο νερό (2 ώρες και 2 λεπτά)

Θα έπρεπε να έχει εξαντληθεί η παροχή οξυγόνου σε ελάχιστο χρόνο, την ώρα που μάψονταν στα παγωμένα νερά της Σκωτίας, γεγονός που καθιστά απίθανο να είχε σπάσει το στρώμα πάγου τις επιφάνειας εγκαίρως. «Η υποθερμία θα είχε φτάσει πολύ γρήγορα» αποφάνθηκαν οι γιατροί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Independent Skyfall James Bond
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ