Αποκλεισμένοι στην Γαύδο περίπου 140 παράνομοι μετανάστες - Η δήμαρχος κάνει έκκληση για προμήθειες [εικόνες]

Περίπου 140 παράνομοι μετανάστες βρίσκονται στην Γαύδο, ύστερα από τον εντοπισμό τους από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας και παραπλέον σκάφος στην περιοχή Τρυπητή του νησιού.

Οι μετανάστες βρίσκονταν μέσα σε αλιευτικό σκάφος, το οποίο είχε προσαράξει στην περιοχή, κατορθώνοντας να βγουν μόνοι τους στην ξηρά.

Εντεκα αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο νησί για να παράσχουν βοήθεια στους ανθρώπους, οι οποίοι θα διαμείνουν στο σχολείο και σε διάφορα καταλύματα στο Καστρί, την πρωτεύουσα του νησιού.

Πλωτό του λιμενικού έφερε στο νησί την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάνοντας παράλληλα και τρεις διακομιδές λαθρομεταναστών από τα Σφακιά, οι οποίοι χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου.

Το Λιμενικό πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή, χωρίς να βρεθεί κάποιος αγνοούμενος.

Εξαιτίας του άστατου καιρού δεν μπορεί να μεγάλο σκάφος να προσεγγίσει το νησί. Η δήμαρχος του νησιού, Ευαγγελία Καλλινίκου, επικοινώνησε με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής ΑνασυγκρότησηςΤασία Χριστοδουλοπούλου και μετά από παρέμβασή της ελικόπτερο θα μεταφέρει άμεσα στο νησί προμήθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λαθρομετανάστες γαύδος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ