Ισπανός ΥΠΕΞ: Δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη Τσίπρα σχετικά με τις κυρώσεις προς την Ρωσία - iefimerida.gr

Ισπανός ΥΠΕΞ: Δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη Τσίπρα σχετικά με τις κυρώσεις προς την Ρωσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις κυρώσεις της ΕΕ προς την Ρωσία υπερασπίστηκε σε δηλώσεις του ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργάλιο, τονίζοντας πως δεν κατανοεί τις απόψεις του Ελληνα πρωθυπουργού.

Τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πουτιν και το καθεστώς των κυρώσεων σχολίασε ο Ισπανός ΥΠΕΞ λέγοντας πως «Δεν πιστεύω όμως ότι ο φαύλος κύκλος κυρώσεων κατά της Ρωσίας (...) βοηθάει να προσεγγίσουμε μια λύση, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου».

«Το βασικό ζήτημα των κυρώσεων είναι (να αναγκαστεί) η Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σημαίνει σεβασμός στις συνθήκες του Μινσκ, τερματισμός των επεμβάσεων προς βοήθεια των αυτονομιστών που βρίσκονται στο Ντονμπάς και επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας», πρόσθεσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογο του, Πάολο Τζεντιλόνι, και συνέχισε:

«Μόλις αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο, θα έρθει ο καιρός να αναζητήσουμε τους τρόπους ώστε να τερματιστεί αυτό το καθεστώς της αδήλωτης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ καθώς και μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι για τον ίδιο «αυτό είναι το ιδανικό σενάριο».

«Δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ