Το κόλπο του Λούμπιτς -Πώς έβγαλε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο

Νέα στοιχεία για το πως μπορεί να προκλήθηκε η πτώση του μοιραίου Airbus εξετάζουν οι αρχές, ενώ όπως όλα δείχνουν ο Λούμπιτζ μελετούσε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του σχεδίου του.

Ο Λούμπιτζ, φέρεται να έψαχνε στο διαδίκτυο πληροφορίες για διουρητικά φάρμακα πριν συντρίψει το αεροσκάφος στις Γαλλικές Άλπεις.

Σύμφωνα με την Express.de, οι ερευνητές βρήκαν τα σχετικά αρχεία στο laptop του Λούμπιτζ, αλλά δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο.

Ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus 320 φέρεται να έχει κλειδώσει έξω από το πιλοτήριο τον κυβερνήτη Πάτρικ Σοντχάιμερ όταν αυτός πήγε στην τουαλέτα 30 λεπτά μετά την αποχώρηση της πτήσης από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ.

Όταν κάποιος πάρει διουρητικά, αυξάνεται η ανάγκη για ούρηση και πιστεύεται ο Λούμπιτζ έριξε έριξε διουρητικά φάρμακα στον καφέ του κυβερνήτη για να εγκαταλείψει τη θέση του και να πάει στην τουαλέτα.

Σε ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας, ο Πάτρικ Σοντχάιμερ, βρισκόταν στη συγκεκριμένη πτήση γιατί άλλαξε το πρόγραμμά του ώστε να κάνει πτήσεις μικρών αποστάσεων και να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του.

Πατέρας δύο παιδιών, ανακηρύχθηκε ήρωας καθώς προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου φωνάζοντας στον Λoύμπιτζ «για όνομα του Θεού, άνοιξε την πόρτα».

Στο μεταξύ, γιατροί από τον κλάδο των αερομεταφορών υποστηρίζουν ότι οι πιλότοι θα πρέπει να υφίστανται εκτεταμένους ιατρικούς ελέγχους.

Η Germanwings, θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, αναγνώρισε πως ο Λούμπιτζ είχε ενημερώσει στα μέσα του 2009 τη σχολή πιλότων όταν συνέχισε την κατάρτισή του μετά από μακρά απουσία πως υπέφερε από ένα επεισόδιο σοβαρής κατάθλιψης.

Αργότερα έλαβε το ιατρικό πιστοποιητικό που επιβεβαίωνε ότι είναι σε θέση να πετάξει.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι τάσεις αυτοκτονίας του Λούμπιτζ είχαν διαγνωστεί χρόνια πριν πριν γίνει πιλότος, αλλά οι γιατροί δεν είχαν εντοπίσει σημάδια ότι σκόπευε να πληγώσει και άλλους.

Οι νευρολόγοι και οι ψυχίατροι που εξέταζαν τον Λούμπιτζ του είχαν γράψει αναρρωτική άδεια αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας της συντριβής στις 24 Μαρτίου 2015.

Πηγή: news.com.au

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λούμπιτζ Germanwings διουρητικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ