Ταινίες της Εβδομάδας: Τα θρίλερ έχουν την τιμητική τους

Οι ταινίες τρόμου βασιλεύουν τη μεγάλη εβδομάδα στις αίθουσες όπως το Lazarus Effect. Επίσης μια ενδιαφέρουσα ταινία είναι η Εξαφάνιση της Ελενορ Ρίγκμπι.


Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝ ΡΙΓΚΜΠΙ - Δραματική

  • The Disappearence of Eleanor Rigby: Her
  • Σκηνοθεσία : Νεντ Μπένσον
  • Παίζουν : Τζέσικα Τσάσταιην, Βαϊόλα Ντεηβις, Τζέιμς ΜακΑβόι, Ιζαμπέλ Ιπερ, Γουϊλιαμ Χαρτ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Δύο ιστορίες. Ένας έρωτας.

Ο Κόνορ και η Έλενορ, ήταν κάποτε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Τώρα μετά από μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη η Ελενορ έχει απομακρυνθεί. Είναι πια δυο ξένοι που προσπαθούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο. Η Ελενορ ζητά απ τον Κόνορ να ζήσουν ένα διάστημα απομακρυσμένοι κι όταν αυτό γίνεται εκείνη εξαφανίζεται κυριολεκτικά απ τη ζωή του. Τότε ο Κόνορ αρχίζει μια προσπάθεια να βρει την Έλενορ και να προσπαθήσει να την επαναφέρει.

Στη μια ταινία παρακολουθούμε τις αντιδράσεις του Κόνορ και στην άλλη τι συνέβη με την Ελενορ. υπάρχει και μια τρίτη βερσιόν όπου βλέπουμε τις αντιδράσεις και των δυο.

Ενδιαφέρον κινηματογραφικό πείραμα που αποκτά λόγο ύπαρξης μόνο με την παρουσία των δυο εξαίρετων πρωταγωνιστών.

Η Εξαφάνιση της Eleanor Rigby διερευνά την υποκειμενικότητα στις σχέσεις, παρακολουθώντας και τις δύο πλευρές στην ιστορία ενός ζευγαριού, καθώς προσπαθούν να επανακτήσουν τη ζωή και την αγάπη που είχαν κάποτε.

Ο σκηνοθέτης εξερευνά την αγάπη στις σχέσεις μέσα απ την υποκειμενικότητα. Δύο άνθρωποι μπορούν να βιώσουν την ίδια κατάσταση με διαφορετικό τρόπο. Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι αυτό. Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να γραφτεί μία ερωτική ιστορία όπου θα παρουσιάζονταν και οι δύο απόψεις.


ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

  • Babadook
  • Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Κεντ
  • Παίζουν: Έσι Ντειβις, Νόα Γουάσμαν, Ντανιελ Χένσολ, Χέινλι Μικελίνι, Μπάρμπαρα Γουέστ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Έξι χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, η Amelia (Essie Davis) τα έχει παντελώς χαμένα. Αδυνατεί να πειθαρχήσει τον 6χρονο γιο της Samuel (Noah Wiseman) τον οποίο, παράλληλα, της είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγαπήσει. Στα όνειρα του Samuel πρωταγωνιστεί ένα τέρας. Ο μικρός πιστεύει πως το τέρας έρχεται, για να σκοτώσει τα δυο εναπομείναντα μέλη της οικογένειας. Ένα περίεργο βιβλίο με τίτλο ‘The Babadook’ εμφανίζεται μυστηριωδώς στο σπίτι τους. Ο Samuel είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Babadook είναι το πλάσμα που βλέπει στα όνειρά του. Η μητέρα του στην αρχή τον αποπαίρνει, αλλά σύντομα θα αντιληφθεί πως μια απόκοσμη οντότητα, όντως, προσπαθεί να τους κυριεύσει.

Αντλώντας αναφορές από τα κλασικά φιλμ τρόμου του Roman Polanski (Rosemary’s Baby, The Tenant, Repulsion), το Babadook: Οι Σελίδες του Τρόμου, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που κόβει τη ανάσα από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Jennifer Kent που βασίζεται στη βραβευμένη μικρού μήκους της ίδιας με τίτλο Monster. Η ταινία έκανε μεγάλη εντύπωση σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ ταινιών τρόμου και όχι μόνο, με αποκορύφωμα της συμμετοχή της στο Sundance . Η σκηνοθέτης εκμεταλλεύεται τις ερμηνείες των ηθοποιών, την προσεγμένη σκηνογραφία και τις κατάλληλες φωτιστικές συνθήκες, για να μας εισάγει σε μια μοναδικά αγχωτική και απόκοσμη ατμόσφαιρα.


ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ - Περιπέτεια (2015)

  • Run All Night
  • Σκηνοθεσία: Ζομ Κολε Σέρα
  • Παίζουν : Λίαμ Νίσσον, Εντ Χάρρις, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Τζόελ Κίναμαν, Βίσεντ Ντ’ Όνοφριο, Μπόιντ Χόλμπρουκ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Ο εκτελεστής Τζίμι Κόνλον, γνωστός και ως «νεκροθάφτης», έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη τύψεις για το παρελθόν του, γεμάτη από λάθη που έχει κάνει και δεν θα μπορέσει να πάρει ποτέ πίσω. Οι αποφάσεις του τον κυνηγούν και τον πληγώνουν. Του κυριεύουν το μυαλό με το που ανοίγει τα μάτια του το πρωί και στοιχειώνουν τα όνειρά του το βράδυ. Και την ίδια στιγμή, πληγώνουν τόσο τον ίδιο αλλά, ακόμα χειρότερο, και εκείνους που αγαπά.

Είναι Χριστούγεννα και ο Τζίμι ζει ολομόναχος σε ένα βρώμικο και σκοτεινό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, αποξενωμένος από την οικογένειά του. Και ξαφνικά, παίρνει μία καθοριστική απόφαση να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από τη ζωή του.

Στη ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ο Λίαμ Νίσον πρωταγωνιστεί ως ο Κόνλον και έχει στη διάθεσή του μόνο μία νύχτα για να έρθει αντιμέτωπος με το πρώην αφεντικό του προκειμένου να προστατεύσει το γιο του. Έτσι, ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό όπου ο ίδιος είναι ο No1 καταζητούμενος άνθρωπος στη Νέα Υόρκη, και για τις δύο πλευρές του νόμου.

Στη γνωστή γραμμή περιπέτειας δίχως τελειωμό κυλάει και αυτή εδώ η παραγωγή με τον Λίαμ Νίσσον ως εκτελεστή Κόνλον. Μόνο που αυτή τη φορά το σενάριο είναι πραγματικά προσεγμένο και όμορφα δομημένο. Αυτή τη φορά θα τα βάλει με το πρώην αφεντικό του στο έγκλημα για να περισώσει το γιο του.


ΤΑΡ

  • Τhe Color of Time - Tar
  • Σκηνοθεσία: Τζέιμς Φράνκο
  • Παίζουν : Τζέιμς Φράνκο, Τζέσικα Τσάστεϊν, Zακ Μπραφ, Χένρι Χόπερ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Σπονδυλωτή ταινία που αποτελείται από συρραφή ταινιών μικρού μήκους. Η έμπνευση αντλείται από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του βραβευμένου με Πούλιντζερ ποιητή CK. Williams. Καλές προθέσεις και συμπαθητική κινηματογράφηση με νεανικές ανησυχίες που δεν υπακούει αναγκαστικά σε κανένα κανόνα. Γρήγορα η όποια αφήγηση καταργείται και ο θεατής αφήνεται να παρακολουθεί τις εμπνεύσεις των σκηνοθετών οι οποίοι παίζουν με την σκιά το φως, τους ήχους και τα πρόσωπα προσπαθώντας να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους απ την ποίηση του CK Williams.

Κάποιες φορές μου θύμισε το Tree of Life αλλά γρήγορα συνήλθα απ αυτές τις παραισθήσεις μου. Καλή η προσπάθεια λίγο το αποτέλεσμα.

Αν δεν σας αρέσει ο κινηματογράφος που αγγίζει τα όρια του video art καλό θα είναι να το ξανασκεφθείτε...


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ - Τρόμου (2014)

  • The Lazarus Effect
  • Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκελμπ
  • Παίζουν : Μαρκ Ντιπλάς,Ολίβια Γουάιλντ, Σάρα Μπόλγκερ, Ίβαν Πίτερς

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Τι Συμβαίνει:

H ιδέα της ανάστασης είναι πολύ παλιά απ την εποχή του Φράνκεσταϊν και στις μέρες μας ιδιαίτερα επίκαιρη. Είναι γοητευτική και ερεθίζει πάντα τους καλλιτέχνες γιατί βάζει και κάποια φιλοσοφικά ερωτήματα. Σ’ αυτή εδώ την ταινία παρακολουθούμε μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Φρανκ (Μαρκ Ντιπλάς) και τη μνηστή του Ζωή, (Ολίβια Γουάιλντ) που έχουν επιτύχει το ακατόρθωτο: Να φέρει τους νεκρούς πίσω στη ζωή. Μετά από ένα επιτυχημένο, αλλά όχι επίσημο πείραμα επαναφοράς στη ζωή ενός σκύλου ο Φρανκ, η Ζωή και η ομάδα τους, αποφασίζουν να επαναλάβουν το πείραμα τους εφαρμόζοντάς το πάνω σε άνθρωπο. Τα πράγματα όμως εξελίσσονται τρομερά λάθος όταν αποφασίζουν να σκοτωθεί η Ζωή για να την επαναφέρουν. Αρχικά, η διαδικασία στέφεται από επιτυχία, αλλά η ομάδα σύντομα συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά με τη Ζωή. Η Ζωή αποκαλύπτει ένα πρόσωπο που μέχρι τότε δεν γνώριζαν και οι απορίες τους, πάνω στο τι ακριβώς συνέβη, θα απαντηθούν με πολύ τρομακτικό τρόπο.

Οι παραγωγοί του paranormal activities διαχειρίζονται με νεανική επιπολαιότητα το θεματικά ρηχό σενάριο. Οι ερωτήσεις του τύπου “ και τι είδες όταν πέθανες” εξαντλούν κάθε φιλοσοφική διάθεση των πρωταγωνιστών. Βλέπουμε πάλι σκοτεινές σκηνές, σπασμένους λαιμούς, σκηνές που φωτίζονται με φακούς που τρεμοπαίζουν κλπ. όλα να απευθύνονται σε ένα εφηβικό κοινό όπου πιθανόν και να λειτουργήσουν.


WINX: TO ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ - Αnimation (2014)

  • Winx Club:The Mystery of the Abyss
  • Σκηνοθεσία: Ιγκίνιο Στράφι

TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά στο Αλφέα, όπου οι Winx εργάζονται ως καθηγήτριες των πρωτοετών νεράιδων. Όμως οι αιώνιοι εχθροί του Winx Club, οι κακές μάγισσες Τριξ καταφθάνουν στον Απέραντο Ωκεανό με σκοπό να καταλάβουν τον θρόνο του Αυτοκράτορα. Η ανθρωπότητα μολύνει τους ωκεανούς, βάζοντας σε κίνδυνο το οικοσύστημα του Απέραντου Ωκεανού, που είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Θάλασσες του Μάτζιξ. Είναι η τέλεια ευκαιρία για τις Τριξ να επιτεθούν και να γίνουν αυτοκράτειρες. Οι γενναίες Winx δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, όσο οι υποβρύχιοι κόσμοι καταστρέφονται. Είναι το θάρρος και η αγνή τους ψυχή αρκετά για να αποκαταστήσουν την ισορροπία στον Απέραντο Ωκεανό, να καταπολεμήσουν τη μόλυνση και να επαναφέρουν την ειρήνη στη Μαγική Διάσταση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λίαμ Νίσον ταινίες εβδομάδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ