Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές - iefimerida.gr

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φέτος το Πάσχα, μαζί με τις λαμπάδες, τα παπούτσια, τα παιχνίδια, τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αυγά, χαρίστε στα παιδιά κι ένα βιβλίο. Οι γεμάτες ζωντάνια εικόνες και τα αξιόλογα κείμενα θα ταξιδέψουν τα παιδιά στη χώρα της φαντασίας, στη μαγική χώρα της ανάγνωσης. Ξεφυλλίζουμε μαζί μερικά από τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία που θα βρείτε στους πάγκους των βιβλιοπωλείων.

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 0

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ
«Ο παπαγάλος έπεσε μέσα στην αχνιστή χύτρα. Πλησίασε, ζαλίστηκε, κι έπεσε. Τον έφαγε η περιέργεια. Και τον έπνιξε η καυτή σούπα». Ένας παπαγάλος πεθαίνει κι ένας αγγειοπλάστης τον ανασταίνει με μοναδικό υλικό την αγάπη. Ο αγγειοπλάστης δίνει στον παπαγάλο τα πιο όμορφα χρώματα και εκείνος είναι και πάλι έτοιμος να πετάξει μακριά. Το βιβλίο του Γκαλεάνο είναι ένας ύμνος για τη ζωή, την αγάπη, τη δημιουργία. Τα σημαντικά κείμενα δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο παπαγάλος μιλάει στις καρδιές όλων, μικρών και μεγάλων.

INFO
Κείμενο: Eduardo Galeano
Εικόνες: Χαρά Μαραντίδου
Μετάφραση: Ισμήνη Κάνση
Εκδόσεις Πάπυρος
Σελ.: 32
Τιμή: 9 €

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 1

Η ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
«Μαζεύτηκαν τα σύννεφα, όλα, εκτός από ένα, μια μικρή Συννεφούλα που άφησε να την παρασύρει ο αέρας. Δεν ήθελε να πάει μαζί με όλα τα άλλα σύννεφα, δεν ήθελε να χάσει την ελευθερία της, μα ούτε και να τρομάξει τη γη∙ γι’ αυτό και στάθηκε σε μια ήσυχη γωνιά στον ουρανό». Η Συννεφούλα δεν ακολουθεί τα άλλα σύννεφα, δεν θέλει να τρομάξει τη γη με αστραπές και βροντές. Την αγαπάει τη γη, τα βουνά και τη θάλασσα, τα δέντρα και τα λουλούδια, τα όμορφα χρώματα. Όταν όμως μένει μόνη της, φοβάται. Η Κυρά του Ουρανού εμφανίζεται μπροστά της, την προστατεύει από την καταιγίδα και της δείχνει όλη τη μαγεία του κόσμου. Η Τόνι Μόρισον γράφει μια τρυφερή ιστορία για ένα σύννεφο που αγαπάει την ελευθερία του και δείχνει με τον πιο εύστοχο τρόπο ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στον κόσμο. Η κατανόηση και η καλοσύνη μπορούν να μας βοηθήσουν να δούμε πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης μας, πόσο μαγική μπορεί να γίνει η ζωή μας.

ΙNFO
Κείμενο: Toni Morrison & Slade Morrison
Εικόνες: Sean Qualls
Μετάφραση: Παναγιώτης Σουλτάνης
Εκδόσεις Πάπυρος
Σελ.: 32
Τιμή: 9 €

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 2

ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ
Ο Αδρίας είναι ένα αντιτορπιλικό που βρίσκεται στο Αιγαίο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το δρακοκάραβο ανήκει στον φοβερό και τρομερό πειρατή Λέιφ που ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου και ανακάλυψε Νησί των Σταφυλιών (τον σημερινό Καναδά). Το καράβι του Πυθέα διηγείται το θαλασσινό ταξίδι του ήρωα από την Μεσόγειο στον μεγάλο Ωκεανό. Το Πιλάρ, το χάρτινο καραβάκι του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, κυνηγούσε τα πιο δυνατά, τα πιο γρήγορα πλάσματα του βυθού. «Τα καράβια που δεν φοβήθηκαν» είναι καράβια γενναία, καράβια ιστορικά που δεν φοβήθηκαν ποτέ και έζησαν συναρπαστικές περιπέτειες.

INFO
Κείμενο: Μαρία Αγγελίδου & Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικόνες: Χρήστος Κούρτογλου
Εκδόσεις Ίκαρος
Σελ.: 66
Τιμή: 9,90 €

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 3

ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
Ο Ιπτάμενος Ολλανδός είναι ένα πλοίο-φάντασμα που ταξιδεύει στον ωκεανό χωρίς να πιάνει ποτέ λιμάνι. Είναι το καράβι που ταξιδεύει από στόμα σε στόμα και από αυτί σε αυτί. Η Αργώ είναι ένα καράβι πανάρχαιο και καλομαθημένο. Ταξιδεύει σε τόπους μακρινούς συντροφιά με μερικούς από τους πιο θαυμαστούς και γλεντζέδες ήρωες. Η Ισπανιόλα είναι ένα ξύλινο ιστιοφόρο με δύο κατάρτια αραγμένο στο λιμάνι του Μπρίστολ. Άθελά της γίνεται καράβι πειρατικό και ρίχνει άγκυρα στο Νησί των Θησαυρών. Το Σεν Μισέλ είναι ένα ταπεινό ψαροκάικο που έγινε «το πλωτό γραφείο των ονείρων» ενός μοναδικού καπετάνιου: του Ιούλιου Βερν. «Τα καράβια που ταξίδεψαν στη φαντασία» σαλπάρουν για θάλασσες άγνωστες και γυρίζουν φορτωμένα φανταστικές λογοτεχνικές ιστορίες.

INFO
Κείμενο: Μαρία Αγγελίδου & Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικόνες: Χρήστος Κούρτογλου
Εκδόσεις Ίκαρος
Σελ.: 70
Τιμή: 9,90 €

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 4

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ Ή ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ
«Ποιος ήταν ο πλούσιος κύριος Φιλέας Φογκ, από πού κρατούσε η σκούφια του και τι δουλειά έκανε δεν ξέρουμε ακριβώς. Ξέρουμε όμως άλλα πράγματα ακριβώς. Ότι ξυπνούσε κάθε μέρα στις 8 ακριβώς, έτρωγε πρωινό στις 8:23 ακριβώς, ξυριζόταν στις 8:37 ακριβώς, έφευγε από το σπίτι του στην οδό Σάβιλ Ρόου του Λονδίνου, στις 11:30 ακριβώς και γυρνούσε τα μεσάνυχτα στις 12:00 ακριβώς». Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου ξαναγράφει την πασίγνωστη ιστορία του Ιούλιου Βερν και μεταφέρει τους μικρούς αναγνώστες το φανταστικό ταξίδι του Φιλέα Φογκ.

INFO
Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικόνες: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Σελ.: 36
Τιμή: 10,99 €

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 5

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ Ή ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
«Βρισκόμαστε στα 1845, νύχτα με πανσέληνο, στη βεράντα ενός όμορφου σπιτιού στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, Είναι το σπίτι του Ίμπυ Μπαρμπικέιν, του πιο διάσημου σχεδιαστή όπλων, οβίδων και κανονιών σε όλη την Αμερική». Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιούλιου Βερν» ο Αντώνης Παπαθεοδούλου ξαναγράφει το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του συγγραφέα που κατάφερε να προβλέψει το μέλλον. Αυτή τη φορά ο Ίμπυ Μπαρμπικέιν θα εκτοξεύσει μια οβίδα στο φεγγάρι με σκοπό να χαρίσει νέες γνώσεις σε όλους τους ανθρώπους.

INFO
Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικόνες: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Σελ.: 36
Τιμή: 10,99 €

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 6

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
Ζούσε κάποτε στο Σέργουντ, ένα δάσος κοντά στο Νότιγχαμ της Αγγλίας, ένας άντρας γνωστός ως Ρομπέν των Δασών. Ο σερίφης δεν τον ήθελε στην περιοχή του γι’ αυτό τον κυνηγούσε ασταμάτητα. Όμως, ο Ρομπέν και οι σύντροφοί του περνούσαν ξένοιαστα στο δάσος κυνηγώντας και οργανώνοντας διαγωνισμούς τοξοβολίας». Η πασίγνωστη ιστορία του προστάτη των φτωχών και των αδύναμων γραμμένη ειδικά για τα μικρά παιδιά, σε γλώσσα σημερινή, με ολοζώντανες εικόνες που θα λατρέψουν.

INFO
Κείμενο: Χάουαρντ Πάιλ
Εικόνες: Σάντρα Σέρα
Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις Μίνωας
Σελ.: 40
Τιμή: 9,90

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 7

ΜΟΜΠΙ ΝΤΙΚ
Ο Ισμαήλ ονειρεύεται να ταξιδέψει με ένα μεγάλο καράβι, ένα φαλαινοθηρικό. Έτσι βρίσκει το Πίκουοντ και το ταξίδι ξεκινάει. Μόνο που ο καπετάνιος του καραβιού έχει βάλει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει και να σκοτώσει μια τεράστια λευκή φάλαινα. Η επική αναμέτρηση ανάμεσα στον άνθρωπο και τη Φύση σε εξαιρετική απόδοση από τον Φίλιππο Μανδηλαρά, με εικόνες που μυρίζουν θάλασσα.

INFO
Κείμενο: Χέρμαν Μελβιλ
Εικόνες: Αμπιγκέιλ Ασένσο
Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις Μίνωας
Σελ.: 40
Τιμή: 9,90 €

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 8

ΔΡΟΜΟ ΠΑΙΡΝΩ ΔΡΟΜΟ ΑΦΗΝΩ
«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας δρόμος. Μικρός δρόμος. Πολύ μικρός δρόμος. Μα πάρα πολύ μικρός δρόμος. Όσο μια τελεία. Ήταν τόσο μικρός, ώστε δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος. "Ας δω τι υπάρχει παρακάτω" σκέφτηκε μια μέρα. Δειλά δειλά, ο δρόμος προχώρησε ένα μέτρο πιο πέρα». Ο Σάκης Σερέφας αφηγείται την ιστορία ενός δρόμου που ξεκινάει το ταξίδι του με όνειρα, κέφι, απορίες, εκπλήξεις και τούμπες. Στη διαδρομή συναντάει νέα πρόσωπα, αγάπες, καυγάδες, γιορτές, χαρές και λύπες. Το φετινό Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου. Οι ονειρεμένες εικόνες είναι του Βασίλη Παπατσαρούχα.

INFO
Κείμενο: Σάκης Σερέφας
Εικόνες: Βασίλης Παπατσαρούχας
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σελ.: 72
Τιμή: 6,60 €

Δέκα βιβλία για παιδιά, πολύτιμα δώρα για τις πασχαλινές διακοπές | iefimerida.gr 9

Ο ΛΑΜΠΗΣ. ΕΝΑ ΛΥΚΑΚΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ
«Κάποτε στο ψηλό βουνό που το λένε Πίνδο, ζούσε με την αγέλη του ένας μικρός λύκος. Ο Λάμπης. Είχε το όνομα του παππού του και του προπάππου του, μάτια λαμπερά κι έξυπνα και τρίχωμα ασημένιο». Ένα βιβλίο που ταξιδεύει τα παιδιά στην οροσειρά της Πίνδου και την άγρια φύση. Ο λύκος, η αρκούδα, η αγριόγατα, η βίδρα, οι σκίουροι γίνονται αληθινοί ήρωες και τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους κινδύνους που απειλούν καθημερινά τα άγρια ζώα που ζουν εκεί. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Τα έσοδα της έκδοσης υποστηρίζουν την δράση της οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.

INFO
Κείμενο: Λίλα Πατρόκλου
Εικόνες: Κατερίνα Χαδουλού
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Σελ.: 32
Τιμή: 12 €

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία Πάσχα παιδιά παιδικά βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ