Δυο τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά - iefimerida.gr

Δυο τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέταξε το μεσημέρι πάνω από τα μικρά νησάκια που βρίσκονται ανατολικά της Αμοργού, την Κίναρο και τη Λεβίθα.

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 14:44 στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Τα 2 αεροσκάφη του σχηματισμού αποσπάστηκαν και κινούμενα με νότια κατεύθυνση πέταξαν στις 15:14 πάνω από την Κίναρο, στα 26.000 πόδια, και στις 15:20 πάνω από τη Λεβίθα, στα 23.000 πόδια.

Τα 4 αεροσκάφη του σχηματισμού εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 15:26 βορείως της Λέσβου και τα άλλα 2 στις 15:40 νοτίως της Xίου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρκικά αεροσκάφη Αμοργός FIR
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ