Δείτε τον εκατομμυριούχο που παίρνει χαρτζιλίκι από τη γυναίκα του για να ζήσει [εικόνες] - iefimerida.gr

Δείτε τον εκατομμυριούχο που παίρνει χαρτζιλίκι από τη γυναίκα του για να ζήσει [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR


Ταξιδεύει σε οικονομική θέση, του αρέσει να αποταμιεύει ενώ κάθε μέρα η γυναίκα του δίνει χαρτζιλίκι 10 με 20 στερλίνες και ας έχει περιουσία που αξίζει 40 εκατ. στερλίνες.

Δείτε τον εκατομμυριούχο που παίρνει χαρτζιλίκι από τη γυναίκα του για να ζήσει [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Τσιγκουνιά ή δαιμόνιο επιχειρηματικό μυαλό; Ο Steve Smith, ιδιοκτήτης της Poundland, καταστημάτων όπου όλα κοστίζουν μια στερλίνα, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το εμπόριο από τον πάγκο που είχαν οι γονείς του στην αγορά. Το πρώτο του κατάστημα το άνοιξε το 1990 όταν ήταν μόλις 18 ετών.

«Ηξερα από την αρχή ότι η Poundland θα είχε επιτυχία, γιατί στον κόσμο αρέσει να παζαρεύει.Τους αρέσει το άγνωστο, τους αρέσει να ψάχνουν». Το εμπόρευμα της επιχείρησης προερχόταν από όλο τον κόσμο ενώ στα ράφια τους βρίσκει κάποιος τα πάντα, από σαπούνια, σαμπουάν και αφρόλουτρα μέχρι ψωμί και μπισκότα.

Δείτε τον εκατομμυριούχο που παίρνει χαρτζιλίκι από τη γυναίκα του για να ζήσει [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Το 2000 πούλησε την επιχείρηση για 50 εκατ. στερλίνες. Το μισό ποσό, δηλαδή 25 εκατ. στερλίνες το έδωσε στους γονείς του, γιατί, όπως λέει, ήθελε έτσι να ξεπληρώσει τις 50.000 στερλίνες που του είχε δώσει ο πατέρας του στο ξεκίνημα.

«Αν δεν ήταν οι γονείς μου δεν θα είχα μάθει από εμπόριο και όλο αυτό δεν θα είχε συμβεί» δήλωσε. Εχοντας ως μότο «αν δεν δουλέψεις δεν θα φας» ο Steve Smith είναι αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ωστόσο λαμβάνει καθημερινά από την γυναίκα του χαρτζιλίκι από 10 έως 20 στερλίνες.

Δείτε τον εκατομμυριούχο που παίρνει χαρτζιλίκι από τη γυναίκα του για να ζήσει [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Οπως είπε στην Telegraph: «Κάθε μέρα η Tracy μου δίνει 10-20 στερλίνες για να 'χω κάτι στην τσέπη. Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχω λεφτά πάνω μου τα χαλάω αμέσως, γι' αυτό μου δίνει μόνο 10-20 στερλίνες».

Οσο για το δώρο που έκανε στη γυναίκα του τα περασμένα Χριστούγεννα, ήταν πραγματικά πολύ πρωτότυπο. Μιας και της αρέσουν τόσο πολύ τα κοσμήματα, ο Steve της αγόρασε ένα μηχάνημα για να τα γυαλίζει.

Δείτε τον εκατομμυριούχο που παίρνει χαρτζιλίκι από τη γυναίκα του για να ζήσει [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Σήμερα η Poundland έχει πάνω από 500 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αριθμός της υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 5 χρόνια. Παράλληλα ο Smith προχώρησε στην ψηφιακή εποχή λανσάροντας με απόλυτη επιτυχία το poundshop.com – την online εκδοχή της Poundland. Σήμερα ζει σε ένα μέγαρο στο Shropshire, το οποίο έχει 13 μπάνια, πισίνα, παμπ, αίθουσα μπιλιάρδου, χώρο προσγείωσης ελικοπτέρων, ιδιωτική ντίσκο και έχει τρία παιδιά.

Δείτε τον εκατομμυριούχο που παίρνει χαρτζιλίκι από τη γυναίκα του για να ζήσει [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Steve Smith χαρτζιλίκι σύζυγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ