Νέα μπαταρία αλουμινίου για smartphone θα φορτίζεται μέσα σε μόλις ένα λεπτό - iefimerida.gr

Νέα μπαταρία αλουμινίου για smartphone θα φορτίζεται μέσα σε μόλις ένα λεπτό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι δεν αντέχουν μακριά από το κινητό τους ούτε για την ώρα που απαιτεί η φόρτιση της μπαταρίας, μπορούν να πανηγυρίσουν. Οι επιστήμονες βρήκαν τη λύση.

Αμερικανοί έφτιαξαν μία φτηνή, μεγάλης διάρκειας, εύκαμπτη μπαταρία από αλουμίνιο για smartphone, που θα μπορεί να φορτίζεται μέσα σε μόλις ένα λεπτό. Αυτή, θα μπορεί να αντικαταστήσει τις μπαταρίες λιθίου, που χρησιμοποιούνται σε laptop και κινητά τηλέφωνα.

Πέρα από τη γρήγορη φόρτιση, η μπαταρία αλουμινίου είναι και πιο ασφαλής, καθώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος ανάφλεξης, όπως με εκείνη από λίθιο. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν καιρό να φτιάξουν μία μπαταρία από αλουμίνιο, που είναι ένα ελαφρύ και σχετικά φθηνό μέταλλο με υψηλή ικανότητα φόρτισης.

Ο καθηγητής χημείας Χόνγκιε Ντάι, του πανεπιστημίου Stanford στην Καλιφόρνια, παραδέχθηκε ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτή την μπαταρία κατά τύχη, όταν διαπίστωσαν πόσο καλά «συνεργαζόταν» ο γραφίτης με το αλουμίνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει κίνδυνος να πιάσει φωτιά η νέα μπαταρία, ακόμη κι αν κάποιος την τρυπήσει με τρυπάνι.

Επιπλέον, θα είναι πιο ανθεκτική, καθώς η μπαταρία λιθίου έχει «χρόνο ζωής» περίπου 1.000 κύκλους, ενώ εκείνη από αλουμινίου 7.500 κύκλους, χωρίς μειωθεί η απόδοσή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπαταρία λιθίου αλουμινίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ