Οι... «δολοφόνοι» των δρόμων: Ποιοι είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί στην Ευρώπη; Ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Ελληνες - iefimerida.gr

Οι... «δολοφόνοι» των δρόμων: Ποιοι είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί στην Ευρώπη; Ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Ελληνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τελευταία χρόνια το Διαδίκτυο έχει γεμίσει από βίντεο που καταγράφουν παρανοϊκές στιγμές σε δρόμους της Ρωσίας, κάνοντας τους πάντες να τρομοκρατούνται και μόνο στην ιδέα να βρεθούν με όχημα σε αυτή τη χώρα.

Την ίδια ώρα οι Ελληνες διεκδικούν πάντα τον «τίτλο» του λαού με την πιο άσχημη οδηγική παιδεία, ωστόσο, η έρευνα που διεξήγαγε η Ipsos και δημοσιεύεται στο EurActiv φέρνει ανατροπές.

Η έρευνα αυτή καταγράφει ότι οι Γερμανοί είναι οι πιο επιθετικοί οδηγοί στην Ευρώπη.

Οπως καταγράφει η Ipsos:

Το 67% παραδέχεται ότι κάνει επιθετικές χειρονομίες, βρίζει και προσβάλει τους άλλους οδηγούς. Το ποσοστό στους υπόλοιπους συνολικά Ευρωπαίους είναι 56%.

Οι Γερμανοί είναι πολύ πιθανό να βγουν εκτός αυτοκινήτου για να τσακωθούν, ενώ σε ποσοστό 34% πλησιάζουν το αυτοκίνητό τους στα άλλα αυτοκίνητα σκόπιμα για να τους εκφοβίσουν (ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 32%).

Το 93% των Γερμανών οδηγών παραδέχεται ότι υπερβαίνει το όριο ταχύτητας, το 60% περνά από περιοχές που γίνονται έργα χωρίς να κόβει ταχύτητα και το 59% είπε ότι αλλάζει λωρίδες χωρίς τη χρήση φλας.

Στον αντίποτα, 97% των Γερμανών οδηγών θεωρούν τους εαυτούς τους «προσεκτικούς», το 81% δήλωσε ότι είναι «ήρεμοι» και τουλάχιστον 57% χαρακτηρίζουν το στυλ της οδήγησής τους «διακριτικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οδηγοί έρευνα Ipsos
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ