Πόσες πιθανότητες έχετε να παντρευτείτε μια πλούσια κληρονόμο - iefimerida.gr

Πόσες πιθανότητες έχετε να παντρευτείτε μια πλούσια κληρονόμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο πιθανό είναι κάποιος φτωχός με τρυφερή καρδιά να παντρευτεί μια πλούσια κληρονόμο; Ποιές είναι οι πιθανότητες να πλουτίσει κάποιος (ή κάποια) παίρνοντας σύζυγο έναν βαθύπλουτο;

Η απάντηση σε όσους ονειρεύονται να αποκτήσουν τον πακτωλό χάρη σε εναν καλό γάμο, η απάντηση είναι απελπιστική: Δεν υπάρχουν καθόλου πιθανότητες. Γιατί οι κληρονόμοι προτιμούν να παντρεύονται μεταξύ τους.
Αυτή την πραγματικότητα έφερε στο φως ένας νέος οικονομολόγος, ο Nicolas Frémeaux. στο Πανεπιστήμιο Cergy Pontoise της Γαλλίας, όπου παρουσίασε την εργασία του και την δημοσίευσε στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης Population του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών.
Η τάση των ανθρώπων να παντρεύονται ομοειδείς τους στα πλούτη, στις σπουδές και στην κοινωνική τάξη είναι γνωστή. Αντίθετα, η σημασία της κληρονομιάς στην επιλογή συζύγου δεν είχε ιδιαίτερα μελετηθεί.
Ο κ. Frémeaux για τη μελέτη του χρησιμοποίησε όλα τα δημογραφικά στοιχεία που είχε στη διάθεση του, ήτοι στοιχεία από 10.000 γαλλικά νοικοκυριά από το 1992 ως σήμερα. Ελαβε υπόψιν του όχι μόνο την περιουσία αλλά και το ύψος των εισοδημάτων που προέρχονται από την εργασία του ζευγαριού.


Η εξίσωσή του στα γαλλικά έχει ως εξής:


Πλούσιος σύζυγοςj = α + r × ß1 Πλούσιος Κληρονόμοςi + ß2 Πλούσιος Εργαζόμενος + γX ij + u.

Αποτέλεσμα: όχι μόνο οι κληρονόμοι αναπαράγονται σε κλειστό κύκλο αλλά φτιάχνουν και τείχη γύρω τους. Δεν ερωτεύονται σχεδόν ποτέ άνδρες ή γυναίκες που κερδίζουν λίγα και δεν κατέχουν περιουσία. Ο έρωτας έχει σαν πυξίδα τα μεγάλα εισοδήματα και την μεγάλη ακίνητη, οικογενειακή περιουσία.
Στην περίοδο που έχει μελετήσει ο οικονομολόγος, οι κληρονόμοι βάζουν όρια ακόμη και σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, αν οι τελευταίοι δεν έχουν την τύχη να έχουν πλούσιους γονείς.
Είναι αυτό συνειδητή επιλογή ή όχι;
«Οι επιλογές στους πολύ πλούσιους ανθρώπους είναι συνειδητές στρατηγικές ώστε να αποφεύγονται οι κακοί γάμοι. Για αρκετούς είναι παραδοσιακοί μηχανισμοί της ομογαμίας που παίζουν ρόλο, δηλαδή το να συχνάζεις σε έναν καθορισμένο κύκλο, να πηγαίνεις σε συγκεκριμένο σχολείο και να συναναστρέφεσαι ανθρωπους που σου μοιάζουν», λέει ο συγγραφέας της μελέτης.
Οι άφραγκες Σταχτοπούτες μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται ακόμη για λίγο: πρόκειται για μεγέθη μέσου όρου. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις!

Πόσες πιθανότητες έχετε να παντρευτείτε μια πλούσια κληρονόμο | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάμος πλούσια κληρονόμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ