Ο Σαμαράς μπαίνει στο γραφείο Βενιζέλου: «Της Διακαινησίμου;..» - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς μπαίνει στο γραφείο Βενιζέλου: «Της Διακαινησίμου;..»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιξε την πόρτα και μπήκε αιφνιδιαστικά στο γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της πρόσφατης συζήτησης στην Oλομέλεια.

Στο γραφείο του κ. Βενιζέλου εκείνη τη στιγμή ήταν η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και ο Τάκης Ρήγας. Η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και διήρκησε 15 λεπτά. Όταν ρωτήθηκε, αργότερα, ο κ. Σαμαράς για το περιεχόμενο της συνάντησης, είπε ότι «πέρασε για μια καλησπέρα».

Η επίσκεψη ξεκίνησε πάντως με χιούμορ. «Της Διακαινησίμου» ήταν μια φράση από την τελευταία δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Αντώνης Σαμαράς βρήκε αφορμή να αστειευτεί.

«Μου άρεσε το σχόλιό σου για τη συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ, περί διακαινησίμου εβδομάδας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και όλοι γέλασαν. Η συνάντηση αυτή ήταν και η αφορμή για να λιώσουν οι πάγοι στις σχέσεις των δύο ανδρών, οι οποίοι είχαν κονταροχτυπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε σχολιάσει τη διαπραγμάτευση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί πήγε ή γιατί κλήθηκε κατεπειγόντως και εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στο ΔΝΤ; Για να μας πει ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση και θα πληρώνει στο διηνεκές κανονικά όλες τις δόσεις; Αυτή είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και η αδιόρατη απειλή που αφήνει η κυβέρνηση.
Ή πήγε για να ακούσει από την κ. Λαγκάρντ ότι πρέπει να έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αμέσως στην Αθήνα για να κάνουν ενδελεχή έλεγχο στα στοιχεία, όπως συμβαίνει στις εταιρείες, με την ορολογία του εμπορικού δικαίου; Ποια είναι η στρατηγική; Να κερδίσουμε και πάλι μια εβδομάδα, την Μεγάλη Εβδομάδα και τώρα να προσευχόμαστε να κερδίσουμε την Διακαινήσιμο, την επόμενη εβδομάδα. Και στο μεταξύ να σέρνεται η χώρα; Να φθείρεται η οικονομία, να απογοητεύονται οι πάντες;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ