Ελβετός τραπεζίτης: Δεν ήξερα ότι τα λεφτά του Κάντα ήταν από μίζες - iefimerida.gr

Ελβετός τραπεζίτης: Δεν ήξερα ότι τα λεφτά του Κάντα ήταν από μίζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιοδεία στα δικαστήρια κάνει ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ ο οποίος σήμερα έχει κληθεί να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση του ηλεκτρονικού συστήματος των υποβρυχίων ASRAD.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραπεζίτης ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στο Αμπου Ντάμπι, μετά από διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών υποστηρίζει ότι δεν έχει στα χέρια του λίστα με πολιτικά πρόσωπα, όπως ακούγεται, ενώ τονίζει ότι λειτούργησε σύμφωνα με το νομικό καθεστώς των τραπεζών που εργαζόταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να υποστηρίξει ότι άνοιξε έναν λογαριασμό για τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, την προέλευση των χρημάτων του οποίου ωστόσο δεν γνώριζε.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι ο ίδιος ο κ. Κάντας, κατηγορούμενος σε πολλές από τις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά, έχει υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενος του πλέον Ελβετός υπήκοος ήταν αυτός που αναλάμβανε την «τακτοποίηση μαύρων χρημάτων».

Τις επόμενες ημέρες ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που παραμένει κρατούμενος μετά τη σύλληψή του, θα βρεθεί ξανά στα δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς θα απολογηθεί για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ASRAD Αντώνης Κάντας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ