Η Ουάσιγκτον έστειλε μήνυμα στον Βαρουφάκη: Δεσμευτείτε πλήρως στις τεχνικές συζητήσεις - iefimerida.gr

Η Ουάσιγκτον έστειλε μήνυμα στον Βαρουφάκη: Δεσμευτείτε πλήρως στις τεχνικές συζητήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για Αθήνα, ο Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών Νέιθαν Στικς προσδοκώντας να λάβει ένα μήνυμα στήριξης από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τελικώς, το μήνυμα που έλαβε κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o κ. Στικς ζήτησε από την ελληνική πλευρά να δεσμευτεί πλήρως στις τεχνικές διαπραγματεύσεις. Κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως τον παρέπεμψε στα τεχνικά κλιμάκια και όχι σε κάποια πολιτική στήριξη που ενδεχόμενα προσδοκούσε η ελληνική πλευρά.

Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο του Guardian που φιλοξενεί δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου που σημείωνε πως οι ΗΠΑ, μέχρι τώρα, έχουν δείξει περισσότερη πραγματιστική προσέγγιση στα προβλήματα της Ελλάδας και από την αρχή τάχθηκαν εναντίον της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη και των πολιτικών λιτότητας που θέλει να επιβάλλει.

Η προσδοκία μιας περαιτέρω προσέγγισης, πάντως, με τον Αμερικανό υφυπουργό, όπως μεταφέρει επίσημη πηγή της Ουάσιγκτον, περιορίστηκαν στο να στείλουν μήνυμα «πλήρους δέσμευσης» στις τεχνικές συνομιλίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν και στη συνέχεια να δοθούν στην Ελλάδα τα απαιτούμενα χρήματα.

Spiegel: Συνεργείστε

Επιπλέον το Spiegel, για τη συνάντηση Βαρουφάκη-Σιτς αναφέρει πως ο τελευταίος προέτρεψε την Ελλάδα να βελτιώσει τη συνεργασία της με τους εταίρους της και να διαπραγματευτεί σοβαρά και σε πνεύμα αφοσίωσης, για να εξευρεθεί άμεσα λύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ