Mεγάλη Τρίτη με Ρέκβιεμ του Μότσαρτ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής - iefimerida.gr

Mεγάλη Τρίτη με Ρέκβιεμ του Μότσαρτ από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ρέκβιεμ του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ είναι ένα μεγαλειώδες έργο ορόσημο στην ιστορία της συμφωνικής μουσικής τόσο για τις αριστουργηματικές καλλιτεχνικές του αρετές όσο και για τον μύθο που το συνοδεύει ως το ημιτελές κύκνειο άσμα του μεγάλου δημιουργού.


Κι είναι αυτό το οποίο θα ερμηνεύσει τελικώς η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Πασχαλινή Συναυλία που θα δώσει υπό την μπαγκέτα του τέως Διευθυντή της Βασίλη Χριστόπουλου. Με την Ορχήστρα θα συμπράξουν τέσσερις εκλεκτοί σολίστ, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η μέτζο-σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα, ο Ισπανός τενόρος Χουάν Σάντσο και ο Ιταλός βαρύτονος Βίτο Πριάντε, καθώς και η περίφημη Χορωδία «Άρνολντ Σένμπεργκ» της Βιέννης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει όμως κι ένα ακόμα έργο, την Συμφωνία αρ.25 σε σολ ελάσσονα, γνωστή ως «Μικρή Συμφωνία», την οποία συνέθεσε ο Μότσαρτ όταν ήταν 17 ετών. Τα δύο έργα αντικαθιστούν στο πρόγραμμα της Πασχαλινής Συναυλίας της Κ.Ο.Α. την Missa Solemnis του Μπετόβεν η οποία είχε αρχικώς ανακοινωθεί: Τόσο το κόστος της συνολικής παραγωγής, όσο και το γεγονός ότι αυτή προέβλεπε τη συμμετοχή της Χορωδίας της ΝΕΡΙΤ (η οποία δεν έχει ακόμα συσταθεί) ανάγκασαν την Ορχήστρα να αλλάξει σχέδια.

ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ AΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ
(1756–1791)Συμφωνία αρ.25 σε σολ ελάσσονα, K.183 ή «Μικρή συμφωνία σε σολ ελάσσονα»
Ρέκβιεμ, Κ.626
1. ΣΟΛΙΣΤ
Μυρτώ Παπαθανασίου, υψίφωνος
Θεοδώρα Μπάκα, μεσόφωνος
Χουάν Σάντσο, τενόρος
Βίτο Πριάντε, βαρύτονος
1. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Χορωδία 'Άρνολντ Σένμπεργκ' της Βιέννης
1. ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Βασίλης Χριστόπουλος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ