Aναζητώντας τη λογική, ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν: Στην έκθεση της Ράνιας Ράγκου - iefimerida.gr

Aναζητώντας τη λογική, ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν: Στην έκθεση της Ράνιας Ράγκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Yπάρχει πραγματικά κοινή λογική; Και ποια είναι τα όρια της; Μια σειρά έργων ζωγραφικής και σχεδίων της Ράνιας Ράγκου αποτυπώνει το ερώτημα και αφήνει στο κοινό να εντοπίσει απαντήσεις συνδέοντας παρόν με παρελθόν.

Η εικαστικός στη συγκεκριμένη έκθεση που παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art εργάστηκε βουστροφηδόν (μέθοδος γραφής κατά την οποία οι γραμμές εναλλάσσονται από τα αριστερά προς τα δεξιά και από τα δεξιά προς τα αριστερά [ Ελληνικά βουστροφηδόν, η κίνηση του βοδιού κατά το όργωμα, βούς + στροφή + -δον>)

Aναζητώντας τη λογική, ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν: Στην έκθεση της Ράνιας Ράγκου | iefimerida.gr 0

Ενας διάλογος εκκινεί με διαφορετικούς δέκτες, ένας διάλογος για την αντικειμενική φύση της κοινής λογικής, απομονώνοντας στιγμές της αρχαίας και σύγχρονης ανθρώπινης σοφίας, σε τομείς όπως η τέχνη, η φιλοσοφία, η επιστήμη, η φαντασία. Η Ράνια Ράγκου συγχωνεύει τα αρχέτυπα που ενυπάρχουν σε όλους αυτούς τους τομείς, σε μία νέα υβριδική μονάδα λογικής.

Aναζητώντας τη λογική, ανάμεσα σε παρόν και παρελθόν: Στην έκθεση της Ράνιας Ράγκου | iefimerida.gr 1

Το σώμα αυτής της έκθεσης ξεκίνησε ήδη από το 2013 μέσω μιας σειράς κολλάζ που οδήγησαν την καλλιτέχνιδα στο τελικό έργο. Δημιούργησε έναν άχρονο χρόνο, ένα επίπεδο περιβάλλον, και θολώνοντας τις γραμμές μεταξύ φανταστικού και λογικού επιχειρεί να διαμορφώσει μια νέα διάσταση κοινής λογικής.

Ράνια Ράγκου
βουστροφηδον@κοινηλογικη.
a.antonopoulou.art
Διάρκεια Έκθεσης : 03.04.2015 - 16.05.2015

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ράνια Ράγκου κοινή λογική a.antonopoulou
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ