Γιατί παραιτήθηκε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος από τα «Νέα» και πήγε στην «Καθημερινή» - iefimerida.gr

Γιατί παραιτήθηκε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος από τα «Νέα» και πήγε στην «Καθημερινή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί 20 χρόνια ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της εφημερίδας «Τα Νέα» με τα σπινθηροβόλα και καυστικά σκίτσα του για την πολιτική -κυρίως- επικαιρότητα.

Ωστόσο, η πρόσφατη αγωγή που έκανε ο Πάνος Καμμένος στον συνάδελφό του Ανδρέα Πετρουλάκη, ζητώντας του 1 εκατομμύριο ευρώ, στάθηκε η αφορμή να διαλυθεί η συνεργασία του Δημήτρη Χαντζόπουλου με τα «Νέα» και να μετακομίσει στην «Καθημερινή».

Ο κ. Καμμένος έκανε αγωγή προ εβδομάδας στον σκιτσογράφο Ανδρέα Πετρουλάκη γιατί θεώρησε συκοφαντικό άρθρο του στο σάιτ protagon. Με την ίδια ευκαιρία, ο υπουργός Αμυνας έκανε μήνυση και στον Σταύρο Θεοδωράκη, από τον οποίο ζητάει άλλο 1 εκατ. ευρώ, με το επιχείρημα ότι είναι ιδιοκτήτης του σάιτ.

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος, μόλις έγινε γνωστή η αγωγή του Πάνου Καμμένου, έκανε σκίτσο με το θέμα αυτό, προφανώς επικριτικό για τον υπουργό. Ωστόσο, ο διευθυντής των «Νέων» Δημήτρης Μητρόπουλος αρνήθηκε να το δημοσιεύσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, του είπε, μάλιστα, ότι «όταν ο Καμμένος έκανε επιθέσεις σε εμάς, κανείς δεν μας συμπαραστάθηκε».

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος διαφώνησε με το σκεπτικό και θίχτηκε από αυτή τη μεταχείριση. Το κλίμα αυτής της συνάντησης ήταν βαρύ και στη συνέχεια ο σκιτσογράφος ζήτησε άδεια και αποχώρησε από την εφημερίδα.

Στη διάρκεια αυτής της άδειας, ο Δημήτρης Χαντζόπουλος ήρθε σε συμφωνία με την εφημερίδα «Καθημερινή» και επιστρέφοντας στα «Νέα» υπέβαλε την παραίτησή του. Ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης προσπάθησε να τον κάνει να αλλάξει την άποψή του και του ζήτησε να παραμείνει και να σκιτσογραφεί στο «Βήμα». Ο κ. Χαντζόπουλος δεν μεταπείστηκε και αποχώρησε, ενώ στο εξής θα συνεργάζεται με την «Καθημερινή».

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης (με το δερμάτινο) και δίπλα του ο Δημήτρης Χαντζόπουλος (με το γαλάζιο πουκάμισο):

Γιατί παραιτήθηκε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Χαντζόπουλος από τα «Νέα» και πήγε στην «Καθημερινή» | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ