Βρήκαν τον υπεύθυνο για το σκάνδαλο με τα ψυχοφάρμακα στο Nurofen Plus - iefimerida.gr

Βρήκαν τον υπεύθυνο για το σκάνδαλο με τα ψυχοφάρμακα στο Nurofen Plus

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαριές κατηγορίες για δολιοφθορά, μόλυνση εμπρευμάτων, χορήγηση επιβλαβών ουσιών και πρόκληση δηλητηρίασης απαγγέλθηκαν χτες σε έναν 30χρονο Βρετανό ο οποίος κατηγορείται για τη μυστηριώδη αντικατάσταση του Nurofen Plus με ψυχοφάρμακα, υπόθεση που συγκλόνισε τον περασμένο μήνα τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, ο Κρίστοφερ ΜακΓκουάιρ, ο οποίος είναι άνεργος και άστεγος, συνελήφθη χθες στο νότιο Λονδίνο και θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενος για "μόλυνση εμπορευμάτων" και χορήγηση επιβλαβών ουσιών.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία Rechitt Benckiser, η οποία παρασκευάζει το παυσίπονο Nurofen Plus, αναγκάστηκε, μετά τις υποψίες που είχε για πιθανή δολιοφθορά, να αποσύρει στα τέλη Αυγούστου το παυσίπονο αυτό από τη βρετανική αγορά, αφού ανακάλυψε ότι ψυχοτρόπα φάρμακα και σκευάσματα κατά της επιληψίας είχαν συσκευαστεί σε κουτιά του Nurofen Plus.

Η Rechitt Benckiser υπολογίζει ότι εκείνη την εποχή 250.000 κουτιά Nurofen Plus υπήρχαν εκείνη την περίοδο στα βρετανικά νοικοκυριά.

Η απόφαση για την απόσυρση του Nurofen Plus από την αγορά ελήφθη στις 26 Αυγούστου μετά τον εντοπισμό τεσσάρων κουτιών του φαρμάκου αυτού που περιείχαν Seroquel XL, ένα ψυχοτρόπο φάρμακο που χορηγείται σε περιπτώσεις σχιζοφρένειας και διπολικής ταραχής και ένα κουτί περιείχε το φάρμακο κατά της επιληψίας Neurontin.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.Πρακτ.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ