Σφοδρή επίθεση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα 500 εκατ. ευρώ Τσίπρα-Καμμένου για πολεμικά αεροπλάνα - iefimerida.gr

Σφοδρή επίθεση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα 500 εκατ. ευρώ Τσίπρα-Καμμένου για πολεμικά αεροπλάνα

EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργή των κομμάτων της αντιπολίτευσης έφερε η αποκάλυψη πως η κυβέρνηση έδωσε, με απευθείας ανάθεση, 500 εκατ. για επισκευή πολεμικών αεροπλάνων.

Η ΝΔ, μέσω του συντονιστή της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, Κώστα Τασούλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για «υποκρισία δίχως όρια».

«Την ώρα που η οικονομία βρίσκεται στον αέρα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει άμεσα χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν είναι απόλυτης προτεραιότητας», σημειώνει ο κ. Τασούλας.

«Και όλα αυτά τη στιγμή που έχουν κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών. Υποκρισία χωρίς όρια», καταλήγει η Ν.Δ..

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πλευρά του, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό σημειώνοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας ως πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορούσε με εντυπωσιακή ευκολία τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αγοράζουν όπλα και δεν δίνουν τα χρήματα στον λαό».

Αίσθηση προκάλεσε και η ανακοίνωση του Ποταμιού, το οποίο αναφέρει ότι «200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ''ανθρωπιστικής κρίσης'' – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«200 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της ''ανθρωπιστικής κρίσης'' – 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά. Με την υποσημείωση βέβαια ότι τα 200 εκατομμύρια δόθηκαν με τυμπανοκρουσίες ενώ τα 500 δόθηκαν χωρίς κανείς – ούτε η Βουλή, ούτε καν η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- να ενημερωθεί.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος, η κυβέρνηση με απόφαση του ΚΥΣΕΑ προχώρησε στη συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας μέσω διακρατικής συμφωνίας. Το συνολικό κόστος θα φθάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων, στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης και με τα κρατικά ταμεία κυριολεκτικά άδεια. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο τότε Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας κατήγγελλε ότι ''στον προϋπολογισμό έτους 2015, έχει εγγραφεί αύξηση κατά 56% των εξοπλιστικών δαπανών, αν και το μαχαίρι στις κοινωνικές δαπάνες συνεχίζεται αμείλικτα''. Μετά όμως από δύο μήνες στην εξουσία, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η κοινωνία μπορεί να περιμένει, οι εταιρίες όπλων όχι.

Απάντηση στο ζήτημα, που προκύπτει, οφείλει να δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση που σύμφωνα με πληροφορίες όδευε προς την ίδια παραγγελία με τον ίδιο τρόπο αλλά δεν την ενεργοποίησε καθότι δεν έδωσε την προκαταβολή, την οποία από ό,τι φάνηκε διέθεσε άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ εξοπλισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ