Υπήρχαν προειδοποιήσεις για τη γερμανική αεροπορία -Είχαν διαπιστωθεί ελλείψεις σε ιατρικούς ελέγχους - iefimerida.gr

Υπήρχαν προειδοποιήσεις για τη γερμανική αεροπορία -Είχαν διαπιστωθεί ελλείψεις σε ιατρικούς ελέγχους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβλήματα και ελλείψεις, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ζήτημα ακόμη και σε ιατρικούς ελέγχους στα πληρώματα, είχαν διαπιστωθεί στην Πολιτική Αεροπορία της Γερμανίας.

Μήνες πριν από την τραγωδία με το αεροσκάφος της Germanwings, το οποίο έριξε εσκεμμένα, κατά τα φαινόμενα, στις γαλλικές Αλπεις ο συγκυβερνήτης της πτήσης, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή των αεροπορικών πτήσεων είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα, είχε επιστήσει την προσοχή στο Βερολίνο από το Νοέμβριο, για την αντιμετώπιση των μακροχρόνιων προβλημάτων, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Επικαλούμενη δύο πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι έλεγχοι είχαν διαπιστώσει προβλήματα στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, την Luftfahrt Bundesamt (LBA). Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στην έλλειψη προσωπικού, που κατ’ επέκταση θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητά της να διενεργεί ελέγχους σε αεροσκάφη και πλήρωμα, καθώς και σε ιατρικούς ελέγχους.

«Βάσει των συστάσεων του EASA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας) η Επιτροπή ασχολήθηκε με θέματα στη Γερμανία για να απαιτήσει από τις εκεί αρχές τη συμμόρφωσή τους. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη Γερμανία είναι στο στάδιο της αξιολόγησης» ανέφερε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ διαπιστώνονται ευρήματα και αυτό είναι μια φυσιολογική και τακτική κατάσταση και μέρος ενός συστήματος συνεχούς επίβλεψης. Τα ευρήματα ακολουθούνται από διορθωτικά μέτρα, παρόμοια με μια διαδικασία ελέγχου» αναφέρεται επίσης η ανακοίνωση, χωρίς όμως να προσδιορίζονται τα πορίσματα του EASA για τη Γερμανία. Η Wall Street Journal ανέφερε πάντως ότι δεν είναι σαφές εάν οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν στην Luftfahrt Bundesamt ήταν βασικοί παράγοντες στην συντριβή του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Germanwings γερμανική αεροπορία τραγωδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ