Στα κάγκελα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Κόκκινη γραμμή οι απολύσεις - iefimerida.gr

Στα κάγκελα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Κόκκινη γραμμή οι απολύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συνεχή τηλεφωνήματα προσπαθούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης να χαρτογραφήσουν το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εντοπίσουν έγκαιρα πιθανές «διαρροές» στην επερχόμενη κρίσιμη ψηφορορία της Τρίτης στη Βουλή για το ειδικό τέλος ακινήτων.

Στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αφού οι 154 βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν το προσεχές διάστημα δρακόντεια νομοσχέδια που οδηγούν σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέες αυξήσεις φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και μειώσεις συντάξεων ενώ στο βάθος παραμονεύει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, μέτρο που ουκ ολίγοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα) απειλούν να καταψηφίσουν.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», η κατάσταση είναι τέτοια που πλέον κάθε νέο μέτρο συναντά την σθεναρή αντίσταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την μετρολατρεία του τελευταίου έτους και ρωτούν επίμονα αν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία ή θα κληθούν να ψηφίσουν κι άλλα για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη βουλευτές οπως ο Δημήτρης Κουσελάς, ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος και οι κυρίες Όλγα Ρεντάρη-Τέντε και Νάντια Γιαννακοπούλου έχουν αντιδράσει στο ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, εξέλιξη που θεωρείται βέβαιη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για άμεση εφαρμογή και επέκταση της εργασιακής εφεδρείας ακόμα και στο στενό δημόσιο τομέα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ