Καταγγελίες Βαρουφάκη για «διαρροές» και υπονόμευση - Οι ανησυχίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα - iefimerida.gr

Καταγγελίες Βαρουφάκη για «διαρροές» και υπονόμευση - Οι ανησυχίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για νέα μέτρα

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράπονα για τις διαρροές στον Τύπο των κειμένων μεταξύ Αθήνας και δανειστών αλλά και την καταγγελία ότι υπονομεύτηκαν οι προσπάθειες συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικό κυρίως, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο τρίωρο «μασάζ» που έκαναν στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, ήρθαν αντιμέτωποι με της ανησυχίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Αρκετοί βουλευτές ζήτησαν διευκρινίσεις τόσο για την λίστα μεταρρυθμίσεων όσο και για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι σημαντικό μέρος του πλεονάσματος που προβλέπεται στις ελληνικές προτάσεις, που τελούν υπό διαπραγμάτευση, θα προέλθει από την ανάπτυξη και όχι από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, ενώ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έγγραφο με τις ελληνικές προτάσεις που συζητείται με τους θεσμικούς εταίρους.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών έκανε μια αναδρομή των εξελίξεων μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Οπως είπε, πολλές φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπονομεύονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο σε τεχνικό. Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης παραπονέθηκε για τις διαρροές στοιχείων σε ΜΜΕ: «Πολλές φορές οι εταίροι ζητούν εμπιστευτικότητα, κείμενα που αποστέλλονται από την Αθήνα διοχετεύονται στον ξένο Τύπο, με στόχο να απαξιωθούν και να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση» φέρεται να είπε.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην Κίνα, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια αυτά ανοίγουν νέους δρόμους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Οπως σημείωσε υπάρχει πολύχρονη ανισορροπία εντός της ΕΕ για τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για «ασύμμετρη σχέση». Κατά τον αντιπρόεδρο της κυέρνησης, η κυβέρνηση από την ημέρα που εξελέγη, επιδιώκει να εξισορροπήσει την κατάσταση και να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας εντός της ΕΕ.

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα. Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, τα θετικά που υπάρχουν για τη χώρα μας σε περίπτωση που ο αγωγός Turkish Stream περάσει από την Ελλάδα και σε συμφωνία με τις γειτονικές χώρες κατευθυνθεί προς τα βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ