Συνελήφθησαν επίδοξες βομβίστριες του Ισλαμικού κράτους στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Συνελήφθησαν επίδοξες βομβίστριες του Ισλαμικού κράτους στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυο γυναίκες, που δρούσαν για λογαριασμό του Ισλαμικού κράτους, συνελήφθησαν από το FBI, καθώς σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν εκρηκτικό μηχανισμό.

Η 28χρονη, Νοέλ Βελέτζας και η 31χρονη, Ασια Σιντικούι κατηγορούνται πως συνωμοτούσαν για να εξαπολύσουν τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής τους στόχος.

Η Σιντικούι είχε στην κατοχή της φιάλες προπανίου και οδηγίες για το πως θα γινόντουσαν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Η Βελέτζας, που φέρετε έχει ελληνική καταγωγή, είχε επαφές με μυστικό αστυνομικό και μην γνωρίζοντας την ιδιότητά του, του είχε μιλήσει με θερμά λόγια για την τρομοκρατία και τη δράση της, ενώ είχε ως «ταπετσαρία» στο κινητό της φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Βελέντζας είχε δείξει ενδιαφέρον για την κατασκευή βομβών, ειδικά μετά την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Μάλιστα, λέγεται πως της άρεσε να παρακολουθεί στο διαδίκτυο αποκεφαλίσεις ομήρων από τους τζιχαντιστές.

Μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του εισαγγελέα, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ