Σοκ στο Χόλιγουντ: Η Avril Lavigne ανακοίνωσε ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια [εικόνες]

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω» δήλωσε στο περιοδικό «People» η τραγουδίστρια Avril Lavigne καθώς αποκάλυψε ότι πάσχει από την Νόσο του Lyme.

«Πέντε ολόκληρους μήνες ήμουν στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να κινηθώ και να μιλήσω» δήλωσε η τραγουδίστρια. Της ήταν δύσκολο ακόμα και να πλυθεί διότι δεν μπορούσε να σταθεί όρθια. Δήλωσε όμως οτι τώρα είναι 80% καλύτερα και πως πέρασε την αρρώστια στο πλάι της μητέρας της στο Οντάριο, όπου μαζί με τον άνδρα της Lavigne, Chad Kroeger τραγουδιστή των Nickelback, την φρόντιζαν.


Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την περιπέτεια υγείας που περνάει το τελευταίο χρόνο. Η ασθένεια προσβάλει το νευρικό σύστημα. Στα ελληνικά η Νόσος του Lyme είναι γνωστή και ως Βορρελίωση και προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi, το οποίο μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus.


Η παρουσίαση της νόσου ποικίλει και μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εκδηλώνεται με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε «προχωρημένη» βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Avril Lavigne Νόσος του Lyme αρρώστια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ