Βαρουφάκης: Δεσμεύομαι προσωπικά, δεν θα υπογράψω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Δεσμεύομαι προσωπικά, δεν θα υπογράψω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής για τη θρυλούμενη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Με έμφαση τόνισε πως δεν θα υπογράψει σχετική απόφαση.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει μεγάλο αγώνα υπό δύσκολες συνθήκες. «Αλλά πιστεύω ότι θα πετύχει ο αγώνας αυτός να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Οι πιέσεις, το ξέρετε είναι ασφυκτικές. Είναι ιδεολογήματα αυτά. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση. Ότι έχουμε προβλήματα, στον ΦΠΑ στα νησιά, έχουμε. Να σας πω ένα στοιχείο που νομίζω είναι λόγος να ντρεπόμαστε όλοι μας. Πέρυσι σχεδόν διπλασιάστηκε ο τουρισμός στη Μύκονο. Και ξέρετε ότι τα έσοδα του ΦΠΑ μειώθηκαν; Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι κάπου δεν πάμε καλά. Η λύση δεν είναι να αυξήσουμε τον συντελεστή. Η λύση είναι να εισπράττουμε αυτά που πρέπει να εισπράττουμε. Οι κατέχοντες είναι αυτοί που πλουτίζουν με αυτό τον βάναυσο τρόπο και πρέπει να πληρώσουν. Το θέμα είναι πώς θα το μεθοδεύσουμε με τις κατεστραμμένες υπηρεσίες που έχουμε, με τις υπηρεσίες που έχουν αποψιλωθεί τα τελευταία χρόνια. Πάντα ήταν στραβό το κλίμα, αλλά ήρθε και ο γάιδαρος των τελευταίων πέντε ετών και καταλαβαίνετε ποια είναι η κατάσταση», είπε ο υπουργός.

Περιγράφοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων ο υπουργός είπε: «Όταν πηγαίνουμε στις Βρυξέλλες, στο Brussels Group, πασχίζουμε να μιλήσουμε γι΄ αυτά τα θέματα. Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουμε αυτό τον τοίχο του ιδεολογήματος που δεν θέλει να μπει στην ουσία και μας λέει επιγραμματικά "θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στα νησιά;". Και η απάντησή μας είναι όχι γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Νομίζω το ξεκαθάρισα. Εγώ δεν θα προσυπογράψω καμία αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Θα κάνω ό,τι μπορώ, το ίδιο και οι υπηρεσίες μου, οι αναπληρωτές, οι γενικοί γραμματείς ώστε να εισπράττουμε αυτά που πρέπει για το ελληνικό δημόσιο».
Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΠΑ νησία Γιάνης Βαρουφάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ