Σε τροχιά ανόδου και πάλι τα ομόλογα -Κοντά στο 24% το τριετές [πίνακας] - iefimerida.gr

Σε τροχιά ανόδου και πάλι τα ομόλογα -Κοντά στο 24% το τριετές [πίνακας]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι φανερό πλέον πως η τρέχουσα κατάσταση όχι μόνο δεν είναι ευνοϊκή για τα ελληνικά ομόλογα, αλλά αντιθέτως -καθημερινά- τους προσδίδει κι άλλο βάρος.

Έτσι, και την Πέμπτη εξακολουθούν να κινούνται σε ανοδική τροχιά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με τους επενδυτές να επεξεργάζονται την τελευταία λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων που έστειλε χθες στο Brussels Group η ελληνική κυβέρνηση.

Για ξεκάθαρο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, κάνει λόγο η Barclays σχολιάζοντας την ελληνική λίστα, τονίζει ωστόσο πως υπάρχουν σημεία της που μένει να αναθεωρηθούν και να αποσαφηνιστούν περαιτέρω.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος η Ελλάδα να χρειαστεί να επιβάλλει μια μορφή κεφαλαιακών ελέγχων, ενώ δεν αποκλείουμε εντελώς την πιθανότητα ενός ατυχήματος που θα ωθούσε την χώρα εκτός της ζώνης του ενιαίου νομίσματος παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζει η αγγλική τράπεζα.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου ενισχύεται κατά 1,16% στο 11,858% αυτή την ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 3,46% στο 17,723%, ενώ αυτή του 3ετούς ομολόγου καταγράφει την μεγαλύτερη άνοδο ύψους 6,31% στο 23,951%.

Στην υπόλοιπη ευρωζώνη, η απόδοση των ομολόγων Ιρλανδίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας διαμορφώνονται στο 0,76%, 1,71%, 1,24% και 1,24%, αντίστοιχα.

(Η ανοδική τάση του 2ετούς ομολόγου μέσα σε λίγους μήνες/Πηγή: Financial Times)


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικά ομόλογα Barclays Brussels Group
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ