To Spiegel κάνει αναφορά στο iefimerida για τη λίστα Βαρουφάκη -«Διαβάστε την εκεί»! - iefimerida.gr

To Spiegel κάνει αναφορά στο iefimerida για τη λίστα Βαρουφάκη -«Διαβάστε την εκεί»!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε αναθεώρηση της λίστας μεταρρυθμίσεων, οι δηλώσεις των πολιτικών εκπροσώπων της είναι αντιφατικές και οι πιστωτές είναι ζαλισμένοι.

Αναφορά στο iefimerida

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel κάνει ειδική αναφορά στην «πολλοστή» (όπως αναφέρει) λίστα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και όπως σημειώνει, «έγινε γνωστή μέσω των Financial Times και εν συνεχεία μπορεί να τη διαβάσει ο καθένας από το iefimerida».

Αυτή είναι η αναφορά του περιοδικού στο iefimerida:

To Spiegel κάνει αναφορά στο iefimerida για τη λίστα Βαρουφάκη -«Διαβάστε την εκεί»! | iefimerida.gr 0

Αυτή είναι η λίστα που αποκάλυψε το iefimerida.gr.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού:

H τρέλα της Αθήνας

Τι σηματοδοτεί αυτή η αναδιάρθρωση της λίστας; Την τρέλα που επικρατεί την Ελλάδα, απαντάει το Spiegel. Αναφέρεται επικριτικά στο γεγονός ότι την ίδια ημέρα για το ίδιο ζήτημα εμφανίζονται διαφορετικές φωνές εντός της κυβέρνησης. Κλασικό παράδειγμα, αυτό που συνέβη την Τετάρτη με τις δηλώσεις Βούτση στο Spiegel όπου προειδοποιούσε το ΔΝΤ ότι δεν θα λάβει τα χρήματα της επόμενης δόσης, αν μέχρι τις 9 Απριλίου οι δανειστές δεν έχουν εκταμιεύσει χρήματα προς την Αθήνα.

Ακολούθησε η διευκρινιστική δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη που κινούνταν σε διαφορετικό μήκος κύματος. Κάτι που επισημαίνει το περιοδικό λέγοντας πως αυτού του είδους οι κακοφωνίες και οι απειλές (ήταν η τελευταία από μια σειρά προκλήσεων προερχόμενων από την Αθήνα) δεν γίνεται παρά να αφήνουν έκπληκτους τους δανειστές. «Προήλθαν από ένα στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και διαφώνησε ο επίσης έμπιστος του πρωθυπουργού». Είναι χαρακτηριστικό πως η αντίδραση των θεσμικών οργάνων ήταν άμεση. Ένας εκπρόσωπός τους, μιλώντας στο Spiegel, τόνισε: «Αυτό πάει πολύ! Θα είναι πολύ άσχημο αν δεν πληρώσουν το ΔΝΤ».

Σε διαφορετικούς κόσμους

Το περιοδικό αναφέρει πως ακόμη και η νέα λίστα θα συναντήσει την αντίδραση των Βρυξελλών ως προς τις οικονομικές προβλέψεις τους. «Ολοένα και περισσότερο φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές της ζουν σε διαφορετικούς κόσμους», αναφέρει το άρθρο και επικαλείται άλλον εκπρόσωπο των δανειστών που αναφέρει ότι «δεν θα καταφέρουμε τίποτα αν κινούμαστε με τους τωρινούς ρυθμούς» και αυτό που ζητάει είναι να υπάρξει πλήρης πρόσβαση των τεχνικών κλιμακίων στα υπουργεία για τη συλλογή στοιχείων – κάτι που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Μέρκελ και του Τσίπρα στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Το φλερτ με τη Ρωσία

Μέσα σε αυτό το δεσμευτικό και αποτρεπτικό κλίμα, έρχεται και το «εξόφθαλμο» φλερτ της Αθήνας με τη Μόσχα να προκαλέσει διπλωματικούς φόβους. Και μπορεί επισήμως η Κομισιόν να μη δείχνει ενοχλημένη από τις δηλώσεις του Τσίπρα στο ρωσικό πρακτορείο TASS ή από την επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα, εντούτοις υπάρχουν πάντα δεύτερες σκέψεις για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Έλληνες αυτού του είδους τις προσεγγίσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ