Στο υπουργείο Υγείας ο Τσίπρας: Αναμένονται ανακοινώσεις για προσλήψεις

Με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας που θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Υγείας στις 10.00 αναμένεται μισή ώρα μετά να απευθύνει χαιρετισμό κατά τον οποίο θα εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, προσλήψεις στον χώρο της Υγείας και αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αρμόδιο υπουργείο, κύκλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας επισήμαιναν ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξει σελίδα η φαρμακευτική πολιτική και να υλοποιηθεί στη βάση μιας εθνικής στρατηγικής για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των ασφαλισμένων, την ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας και την απελευθέρωση της Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι καλεί σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο του υπουργείου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με αίτημα την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που έχουν πλήξει, όπως λένε, το σύστημα Υγείας.