Διαπραγμάτευση με υπουργικά «φάλτσα» -Φρένο Μαξίμου σε δηλώσεις για ρήξη

Σε «βαθιά νερά» μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία από σήμερα πιάνουν εντατική δουλειά για περαιτέρω συλλογή στοιχείων, ζητώντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη εξειδίκευση των δημοσιονομικών .

Με φόντο τις απέλπιδες προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα,-για να υπάρξει ένας «έντιμος συμβιβασμός»-, έρχονται να προστεθούν στο εσωτερικό της «κρούσματα» διαφωνιών και διγλωσσίας για ζητήματα κομβικής σημασίας.

Μετακομίζουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Μετά το σάλο και την πανσπερμία δηλώσεων που ακολούθησε για την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, άλλη μία κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου άναψε «φωτιές» προκαλώντας σχόλια και συζητήσεις.

Η ξαφνική απόφαση –έπειτα από έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό- να ενταχθεί το χαρτοφυλάκιο της Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο μάλιστα τη μελλοντική ενοποίησή τους, ανέδειξε μία νέα αντιπαράθεση μεταξύ υπουργών .

Στο παρασκήνιο, οι πληροφορίες θέλουν την κακή «χημεία» ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση –μετά και από τα όσα είχαν προηγηθεί με τους μετανάστες και την εμπλοκή της Τασίας Χριστοδουλοπούλου- να δρα καταλυτικά, ώστε να καταλήξουν σε «διαζύγιο».

Το περιβάλλον του πρωθυπουργού απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό, πλην όμως οι...κακές γλώσσες επέμεναν πως η συνεργασία ανάμεσα στους δυο υπουργούς είχε καταστεί ανέφικτη.
Και όπως φάνηκε στην πράξη, μέσα σε μόλις δυο μήνες βρέθηκε μάλλον ένας εύσχημος τρόπος για να μεταφερθεί –για πρώτη φορά στα χρονικά- το χαρτοφυλάκιο του προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Και διάσταση Μαξίμου - Ζωής για τους εισβολείς

Σε «τεντωμένο σκοινί» και η επικοινωνία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με το κυβερνητικό επιτελείο, αφού την ώρα που η ίδια ανέφερε πως δεν υπάρχει εισβολή, ο κ. Σακελλαρίδης χαρακτήριζε «προκλητική και ακατανόητη την ενέργεια οι αντιεξουσιαστές να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο».
Κύκλοι της κυβέρνησης πάντως, διέρρεαν πως «δεν υπάρχει διάσταση απόψεων», προσθέτοντας ότι υπήρξε και επικοινωνία με το Μαξίμου.
Την ίδια ώρα, με την κ. Κωνσταντοπούλου, "έβραζαν" και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με πολλούς να κάνουν λόγο για "προκλητικές δηλώσεις εκ μέρους της", εξηγώντας ότι με την ίδια λογική θα πρέπει κάθε διαδηλωτής να μπαίνει στο κοινοβούλιο.

Φρένο Μαξίμου σε δηλώσεις για «ρήξη»

Τέλος, «κερασάκι στην τούρτα» ήταν και το… φρένο που έβαλε η κυβέρνηση στις δηλώσεις υπουργών για ρήξη και «σχέδιο Β», όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαβεβαίωσε μέσω του πρακτορείου Reuters πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις της και θα φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγραο Μαξίμου κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ