Ο Βαρουφάκης έκανε πίσω για πρωτογενές πλεόνασμα και ιδιωτικοποιήσεις - iefimerida.gr

Ο Βαρουφάκης έκανε πίσω για πρωτογενές πλεόνασμα και ιδιωτικοποιήσεις

SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφή διάθεση να βάλει «νερό στο κρασί» της για να αποφύγει τη ρήξη με τους Ευρωπαίους δείχνει η κυβέρνηση, όπως καταγράφεται στη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στη λίστα η ελληνική πλευρά κάνει σημαντικές υποχωρήσεις στο ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Η Αθήνα, μάλιστα, περνάει από τις διατυπώσεις χωρίς νούμερα και τον στόχο για 1,5% στη δέσμευση για πλεόνασμα 3,1% του ΑΕΠ (ο μνημονιακός στόχος ήταν 3,1%) ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο φθάνει έως και το 3,9%.

Ανατροπές και στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά τα αγκάθια παραμένουν

Σημαντική εστία διαφωνίας ήταν και παραμένουν και οι ιδιωτικοποιήσεις με Ελλάδα και Βρυξέλλες να διαπιστώνουν ότι έχουν εντελώς διαφορετική οπτική.

Η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να κάνει κάποιες υποχωρήσεις, ωστόσο, τα έσοδα που προβλέπονται είναι αισθητά λιγότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις (1,5 δισ. αντί για 2,2 δισ. ευρώ), ενώ, συνεχίζουν να υπάρχουν υπουργοί που απορρίπτουν κάθε πιθανότητα αποκρατικοποίησης.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο κείμενο, η κυβέρνηση δέχεται να υπάρξουν οι μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για όσους θα κερδίσουν τους διαγωνισμούς, αλλά κάνει και βήματα πίσω για την προστασία σε όρους και εργασιακά δικαιώματα για τους υπαλλήλους των κρατικών επιχειρήσεων.

«Minimum protection, terms and conditions for employees» αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ