Αφησε το πλέξιμο για να γίνει πορνοστάρ στα 61 της - Βιομηχανία τολμηρών ταινιών τρίτης ηλικίας στην Ιαπωνία [εικόνες]

Η Γιασούε Τομίτα φορά ένα κιμονό και είναι γονατισμένη στο τατάμι. Δεν ετοιμάζεται όμως να σερβίρει τσάι με τον παραδοσιακό γιαπωνέζικο τρόπο.

Η 61 ετών γυναίκα ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της ως ηθοποιός για τολμηρές ταινίες. Στην ηλικία της, αποφάσισε να παρατήσει το πλέξιμο και να αναζητήσει νέες συγκινήσεις. Μπορεί να ακούγεται περίεργο για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά για την Ιαπωνία μία πορνοστάρ με τα χρόνια της δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Το «silver porn» ανθεί εκεί, επεκτείνοντας τα όρια του ερωτισμού στην τρίτη ηλικία.

Οι συνταξιούχοι στην Ιαπωνία έχουν βαλθεί να αποδείξουν ότι ο έρωτας και το σεξ δεν είναι θέματα που απασχολούν μόνο τους νέους. Χιλιάδες από αυτούς εξερευνούν τις επιθυμίες τους, αλλά και ψάχνουν ένα ταίρι, στα γραφεία γνωριμιών για ηλικιωμένους που πολλαπλασιάζονται στην Ιαπωνία. Χαρακτηριστικό είναι πως ένα από αυτά, το Ai- Senior, μετρά 6.000 εγγεγραμμένους χρήστες, με κάποιους από αυτούς να έχουν ξεπεράσει τα 90 τους χρόνια.

«Μου αρέσουν τα εργόχειρά μου, αλλά ήθελα να το δοκιμάσω αυτό όσο το σώμα μου ακόμη λειτουργεί», εξομολογήθηκε η Τομίτα μιλώντας στο AFP. «Μου αρέσει το σεξ και αυτή είναι η τελευταία μου ευκαιρία πριν γεράσω πολύ. Είμαι πολύ νευρική. Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε αλήθεια να το κάνω, ιδιαίτερα μπροστά σε τόσους ανθρώπους, αλλά όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το όνειρό τους», τόνισε και απλά ευχήθηκε να... αντέξει.

Στην Ιαπωνία, 32 εκατομμύρια άνθρωποι, το ένα τέταρτο του πληθυσμού, είναι τουλάχιστον 65 ετών. Εξαιτίας της υπογεννητικότητας και της μακροζωίας, αυτό το ποσοστό θα φτάσει το 40% έως το 2060. Αρα, ίσως δεν θα έπρεπε να κάνει εντύπωση άνθιση αυτής της βιομηχανίας.

Οι ταινίες ενηλίκων αποφέρουν περίπου 20 δισ. δολάρια το χρόνο και εκείνες που έχουν πρωταγωνιστές που δεν κάνουν τον κόπο να κρύψουν τις βαθιές ρυτίδες τους, αποτελούν το 20-30% αυτής της αγοράς.

Οι πωλήσεις έχουν εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία. «Τα ηλικιωμένα ζευγάρια παρακολουθούν μαζί αυτές τις ταινίες γιατί νιώθουν μία οικειότητα με τους πρωταγωνιστές», λέει ο σκηνοθέτης ταινιών πορνό με ηλικιωμένους, Φουμιάκι Κιμούρι. «Οι νεότεροι το παρακολουθούν γιατί έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα», προσθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ