Μουσείο Μνήμης 11ης Σεπτεμβρίου - 10.000 μακάβρια «εκθέματα» [εικόνες]


Το Εθνικό Μουσείο Μνήμης 11ης Σεπτεμβρίου που βρίσκεται εκεί που βρισκόταν το Διεθνές Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, άνοιξε το Μάιο του 2014 για να τιμήσει τους περίπου 3.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Το μουσείο που είναι φόρος τιμής στους 2.983 άνδρες, γυναίκες και παιδιά που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες ενθύμια από εκείνη την τραγική μέρα που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ανάμεσα στα 10.000 αντικείμενα που έχουν διασωθεί από τα ερείπια υπάρχουν προσωπικά αντικείμενα, 23.000 φωτογραφίες, 1.900 ώρες προφορικής ιστορίας και 500 ώρες φιλμ και βίντεο. Ενα ζευγάρι παπούτσια με σημάδια από ξεραμένο αίμα, ένα τμήμα της κεραίας του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, τα σπαρακτικά μηνύματα που είχαν αναρτήσει εκείνη την εποχή σχεδόν παντού οι οικογένειες που αναζητούσαν τους αγαπημένους τους.

Υπάρχει ένα τμήμα των θεμελίων των Δίδυμων Πύργων ύψους 20 μέτρων, ένα μέρος από σκάλες από τις οποίες διασώθηκαν πολλοί εργαζόμενοι αλλά και η βιτρίνα ενός καταστήματος που βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν οι Δίδυμοι Πύργοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουσείο Μνήμης θύματα 11 Σεπτεμβίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ