«Βόμβα» Θεοχάρη: Το ΣΔΟΕ έβαζε εμπόδια, μέσω της πολιτικής ηγεσίας, στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ - iefimerida.gr

«Βόμβα» Θεοχάρη: Το ΣΔΟΕ έβαζε εμπόδια, μέσω της πολιτικής ηγεσίας, στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καταγγελία ότι το ΣΔΟΕ, υπό την καθοδήγηση της τότε πολιτικής ηγεσίας του έβαζε προσκόμματα στην διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ έκανε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και πρώην Γ.Γ. Εσόδων, τόνισε ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν ποτέ στη δικαιοδοσία του. «Ήταν πάντοτε κάτω από το ΣΔΟΕ, το οποίο είχε πολιτικό προϊστάμενο και τον γενικό γραμματέα, αλλά και τον υφυπουργό, τον κ. Μαυραγάνη, οπότε ο τρόπος δουλειάς και η μεθοδολογία ήταν πλήρως υπό τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας εκεί» είπε μιλώντας στον ΒΗΜΑfm.

Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε μάλιστα: «Όσες προσπάθειες και αν κάναμε να συνενωθούν το ΣΔΟΕ με τη Γ.Γ., πάντοτε υπήρχαν αντιρρήσεις για λόγους αποτελεσματικότητας».

Οπως εξήγησε, στο τέλος της θητείας του, «οι οικονομικοί εισαγγελείς, όταν είδαν ότι δεν υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα μας έδωσαν κάποιες υποθέσεις, γύρω στις εκατό. Όσες υποθέσεις τελειώσανε – 30,40 ακούω στα ΜΜΕ - έχουν τελειώσει ουσιαστικά από τη Γ.Γ. Εσόδων. Νομίζω κάποια έσοδα έχουν αποδώσει».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε το ΣΔΟΕ «ήταν μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαμε κι εμείς και την αλλάξαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε άκρη. Η οποία ήταν να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και όχι μόνο στις καταθέσεις που η λίστα Λαγκάρντ μας δίνει».

Και κατέληξε λέγοντας αιχμηρά: «Ήταν μια μεθοδολογία που βοηθούσε στο να παίρνουν πάρα πολύ χρόνο οι υποθέσεις και να βολεύονται όλοι και να μην τελειώνουν ποτέ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Xάρης Θεοχάρης λίστα Λαγκάρντ ΣΔΟΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ