Συγκίνηση για τον χαμό του Σήφη του κροκόδειλου... [εικόνες] - iefimerida.gr

Συγκίνηση για τον χαμό του Σήφη του κροκόδειλου... [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν άντεξε τα χιόνια ο «Σήφης», ο Κρητικός κροκόδειλος που είχε την καταδίωξη καταδίωξη δέκα φορές από τα χέρια του διάσημου... κροκοδειλάκια Ολιβιέ Μπερά.

Ο «Σήφης» ο κροκόδειλος εντοπίστηκε νεκρός από τον φύλακα μέσα στο φράγμα και σύμφωνα με τους ειδικούς διαγνώστηκε ότι ο θάνατός του επήλθε από το δριμύ, παρατεταμένο κρύο.

Ο κτηνίατρος που εξέτασε το πτώμα διαπίστωσε ότι ο κροκόδειλος δεν έφερε τραύματα ή κακώσεις για να υπάρχουν υπόνοιες άλλης ενέργειας.

Εκθεμα στο Μουσείο
Στη συνέχεια ο «Σήφης» τάφηκε δίπλα στο φράγμα, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει εκταφή και ο σκελετός του θα εκτεθεί στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Συγκίνηση για τον χαμό του Σήφη του κροκόδειλου... [εικόνες] | iefimerida.gr 0



«Δυστυχώς ο κροκόδειλος δεν άντεξε στις συνεχιζόμενες χαμηλές θερμοκρασίες, στο κρύο», είπε στους υπευθύνους του φράγματος ο κτηνίατρος που εξέτασε το πτώμα του «Σήφη».
«Είδα νεκρό τον "Σήφη" και πόνεσε η καρδιά μου. Τον είχα χάσει τώρα και δεκαπέντε - είκοσι μέρες και το μυαλό μου είχε πάει στο κακό», δήλωσε στο «Εθνος» ο Σταύρος Κοτσίφης, που από πέρυσι ήταν παρέα με τον «Σήφη» στο Φράγμα των Ποταμών.

Το πτώμα του «Σήφη», αν και ήταν σε σήψη, στη μέτρηση που έγινε από τους ειδικούς έδειξε να έχει μήκος 1,80 περίπου και βάρος 60 κιλών. Παράλληλα επιβεβαιώθηκε ότι ο «Σήφης» ανήκει στην οικογένεια των κροκοδείλων που διαβιούν στον Νείλο ποταμό.

Συγκίνηση για τον χαμό του Σήφη του κροκόδειλου... [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Θλίψη στην Κρήτη για τον Σήφη
Οι κάτοικοι των γύρω χωριών στο «άγγελμα» της δυσάρεστης είδησης χθες το πρωί πήγαν στο φράγμα για να δουν τον «Σήφη» αλλά δεν πρόλαβαν καθώς ήδη είχε ταφεί από τους υπευθύνους του φράγματος και τους ειδικούς που τον εξέτασαν για τα αίτια του θανάτου.
Οι κάτοικοι τον θεωρούσαν ως «θείο» δώρο για την περιοχή τους καθώς η φήμη του έφερνε επισκέπτες-τουρίστες στα χωριά και είχαν «ανοίξει» δουλειές, ταβέρνες κ.ά. Πολλοί κάτοικοι μέχρι πρόσφατα γύρω από το χιονισμένο φράγμα έπαιζαν χιονοπόλεμο και όλοι καρτερούσαν να περάσει ο δύσκολος χειμώνας ώστε τώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι να αποτελέσει τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σήφης κροκόδειλος χαμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ